Doorgaan naar hoofdcontent

CBS: Stijging huizenprijzen naar laagste niveau in bijna een jaar

CBS: Stijging huizenprijzen naar laagste niveau in bijna een jaar
De stijging van de huizenprijzen is in juni flink afgezwakt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) betaalden huizenkopers nog altijd beduidend meer dan een jaar eerder voor een bestaand koophuis. Maar de prijstoename was wel de laagste sinds juli vorig jaar.
Lees verder

Liveblog | Gastoevoer door pijplijn Nord Stream blijft constant
Het is dag 149 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste updates over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Ondernemen in het VK nog steeds moeilijk door Brexit
Nederlandse bedrijven die zakendoen in Engeland hebben nog dagelijks veel last van Brexit, voornamelijk omdat de Britten achterlopen met digitalisering. Dat zegt de Nederlands Britse Handelskamer tegen BNR. Tel daarbij inflatie, de energiecrisis en gerommel in de Britse politiek op, en de conclusie is dat ondernemen in het Verenigd Koninkrijk allesbehalve makkelijk is op dit moment.
Lees verder

'Oekraïne lijkt klaar om weer graan het land uit te voeren'
Terwijl Russische en Oekraïense troepen zware gevechten in het zuiden van Oekraïne voeren, ondertekenen de twee landen vandaag in Istanboel de deal die moet leiden tot de hervatting van de Oekraïense graanexport via de Zwarte Zee.
Lees verder

Trump weigerde in te grijpen op 6 januari
Donald Trump weigerde ook maar iets te doen om de bestorming van het Capitool te stoppen op 6 januari 2021. Dit terwijl hij daar van alle kanten om gevraagd werd. Het leidde ertoe dat zelfs de geheim agenten - die vicepresident Pence beschermden - vreesden voor hun leven. Zelfs toen Trump de dag na de bestorming een videoboodschap opnam, wilde hij niet zeggen dat de verkiezingen over waren. Dat blijkt uit de laatste hoorzitting van de onderzoekscommissie over 6 januari 2021.
Lees verder

Rotterdamse haven floreert, mede dankzij doorvoer Russische olie
Ondanks de Russische inval in Oekraïne heeft de Rotterdamse haven het eerste halfjaar een grotere overslag dan een jaar geleden. Dat maakte het Havenbedrijf bekend tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. De totale goederenoverslag steeg met 0,8 procent op jaarbasis tot 233,5 miljoen ton.
Lees verder

Economische activiteit eurozone krimpt
De economische activiteit in de eurozone is in juli voor het eerst sinds de coronalockdowns gekrompen. En onverwachts ook, zo blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker S&P Global. De schuld ligt bij de hoge inflatie in de eurozone en de afgenomen koopkracht van de consument. Ook kampt het bedrijfsleven met personeelstekorten en hoge inkoopkosten.
Lees verder

EU-lidstaten verdeeld over gasplannen Europese Commissie
Lang niet alle EU-lidstaten zijn blij met het gasbesparingsplan van de Europese Commissie. Griekenland heeft zich al tegen de plannen gekeerd en volgens de Griekse minister van Energie zouden ook Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Malta en Cyprus bezwaren hebben tegen de oproep om 15 procent minder aardgas te verbruiken.
Lees verder

België gaat herstart kerncentrales financieren
De Belgische staat gaat deels de risico's van de herstart van kerncentrales op zich nemen. Dat is vastgelegd in een principeakkoord dat de regering en eigenaar Engie hebben gesloten. Het gaat om de kernreactoren Doel 4 bij Antwerpen en Tihange 3 ten zuidwesten van Luik. België wil dat de centrales nog tien jaar openblijven nu de energiezekerheid in het geding is.
Lees verder

Nord Stream weer open, maar Duitsland blijft huiverig voor aankomende winter
De afgelopen week heeft Duitsland flink moeten baden in het zweet. Niet per se omdat het 40 graden was, maar omdat de onzekerheid met betrekking tot het onderhoud van de Nord Stream 1-gaspijpleiding de pan uit rees. Inmiddels stroomt er weer gas doorheen, al is het maar 30 procent van de capaciteit. De vraag is nu: blijft dat ook zo?
Lees verder

Bezorgd Japan wil defensiebudget verdubbelen
Japan maakt zich zorgen over nieuwe dreigingen vanuit Rusland en de Chinese intimidatie van Taiwan. Dat staat in het jaarlijkse defensierapport van het Japanse ministerie van Defensie. De Japanse regering buigt zich over voorstellen om het defensiebudget flink op te schroeven: een verdubbeling in het komende decennium.
Lees verder

Klanten Rabobank betalen geen negatieve rente meer
Rabobank gaat klanten per 1 augustus geen negatieve rente meer in rekening brengen. De stap volgt op de renteverhoging van 0,5 procentpunt die de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag aankondigde. Met de rentestap is een einde gekomen aan een periode van acht jaar van negatieve rente in de eurozone.
Lees verder