Doorgaan naar hoofdcontent

Britse spoormedewerkers staken: treinverkeer 24 uur plat

Britse spoormedewerkers staken: treinverkeer 24 uur plat
Het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk is woensdag ontregeld omdat het spoorwegpersoneel staakt. Ze willen hogere lonen, mede als gevolg van de prijsstijgingen, betere arbeidsvoorwaarden en protesteren tegen inkrimping van het personeelsbestand. Ongeveer een op de vijf treinen rijdt en in sommige delen van het land ligt het treinverkeer volledig stil. 'Britse werknemers in de openbare sector zijn er in de afgelopen jaren vanwege jarenlange loonstagnatie al duizenden ponden op achteruitgegaan. Dus zeggen ze: met die salarisachterstand die er al is, willen we er niet nóg verder op achteruitgaan', zegt VK-correspondent Lia van Bekhoven.
Lees verder

Noord-Korea viert overwinning Koreaanse Oorlog
In Noord-Korea wordt vandaag de 'Dag van de overwinning' in de 'Grote Vaderlandbevrijdingsoorlog' gevierd. Op 27 juli 1953 sloten Noord- en Zuid-Korea een wapenstilstand, die een einde maakte aan de drie jaar durende Koreaanse Oorlog.
Lees verder

Saudi's gaan 170 kilometer lange stad bouwen
De Saudi-Arabische kroonprins Mohammed Bin Salman (MBS) heeft een futuristisch nieuw bouwproject aangekondigd. Een 170 kilometer lange, volledig duurzame, verticaal gebouwde stad genaamd 'The Line'.
Lees verder

Alarmcentrale ANWB 280.000 keer gebeld door Nederlanders met pech
De alarmcentrale van de ANWB is de afgelopen vier weken ruim 280.000 keer gebeld door Nederlanders met pech in het binnen- en buitenland. Vooral reizigers met autopech in het buitenland belden de centrale om hulp: zo'n 34 procent meer dan in dezelfde periode in 2019, de laatste 'normale' zomer voor corona.
Lees verder

Familiebedrijven laten anti-witwasregister links liggen
Een groot aantal ondernemingen heeft zich nog niet ingeschreven bij het UBO-register, het anti-witwasregister. Eigenaren hadden zich daar vóór 27 maart moeten inschrijven. Saillant detail: het zijn vooral de familiebedrijven die achterlopen.
Lees verder

Grondpersoneel Lufthansa legt werk neer, Ryanair kondigt reeks stakingen aan
Grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft sinds woensdagochtend het werk neergelegd, meldt persbureau Reuters. Dat heeft geleid tot de annulering van meer dan duizend vluchten en extra reisonderbrekingen tijdens het drukke zomerseizoen. Het cabinepersoneel van Ryanair is van plan vanaf 8 augustus elke week vier dagen te gaan staken totdat de luchtvaartmaatschappij hun eisen inwilligt.
Lees verder

G7 wil prijsplafond om Russische olie-inkomsten te drukken
De G7 wil een gezamenlijk prijsplafond instellen voor de import van Russische olie. Het doel van deze sanctie is het beperken van de Russische olie-inkomsten waarmee het de oorlog in Oekraïne financiert.
Lees verder

Rusland dreigt graanakkoord te dwarsbomen
Het coördinatiecentrum in Istanbul dat zal toezien op de graanexport vanuit Oekraïense havens over de Zwarte Zee is vandaag officieel geopend. Maar, de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken dreigt het graanakkoord te dwarsbomen als de export-beperkende sancties van het Westen aan Rusland overeind blijven.
Lees verder

Krijgt Trump een strafrechtelijk onderzoek aan zijn broek?
Het Amerikaanse Ministerie van Justitie lijkt te overwegen om een onderzoek te starten naar Donald Trump en zijn pogingen om de verkiezingsuitslag van 2020 te veranderen. Vooralsnog is er nog geen formeel onderzoek gestart, maar volgens Amerikaanse media worden adviseurs en oud-stafleden door federale aanklagers al ondervraagd.
Lees verder

Interpolis: groeiende zorg om bedrijfsongevallen
Verzekeraar Interpolis ziet dat er steeds meer ondernemers zijn die zich zorgen maken over bedrijfsongevallen. Elke week overlijdt er namelijk minstens één werknemer door een bedrijfsongeval.
Lees verder

Advocaten pleiten voor meer diversiteit in sector
Ondanks talloze initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie, zijn er in de advocatuur toch nog vooral witte mannen die de scepter zwaaien. Bij vier van de vijf grootste Nederlandse advocatenkantoren is niet meer dan één op de vier partners vrouw, zo meldde NRC na onderzoek onder vrouwelijke advocaten. Dat móet anders, vinden advocaten zelf.
Lees verder

Is de recessie dan toch écht onderweg?
Een langdurige economische krimp lijkt vrijwel onvermijdelijk. De grote Amerikaanse banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase verwachten een recessie in de eurozone, en ook de prognose van het IMF voor de wereldeconomie was zeer somber te noemen op dinsdag. Hoe nu verder?
Lees verder