Doorgaan naar hoofdcontent

Transatlantische containers blijven vertraagd

EMERCE
Transatlantische containers blijven vertraagd
Containervervoer tussen Amerika en Europa blijft vertraagd en het ziet ernaar uit dat tientallen afvaarten komende maand worden geannuleerd.
Lees verder

Italiƫ: Google Analytics overtreedt Europese privacyregels
De Italiaanse toezichthouder op de privacy verbiedt het gebruik van Google Analytics. De Amerikaanse meetdienst verwerkt persoonsgegevens op illegale wijze.
Lees verder

'Ontslagen bij Global Founders Capital'
De Duitse investeerder Global Founders Capital (GFC) zou tachtig procent van zijn ondersteunende medewerkers ontslaan.
Lees verder

Edpnet eist lagere wholesaletarieven van Proximus
De Belgische internetaanbieder Edpnet heeft bij toezichthouder BIPT een klacht ingediend tegen Proximus vanwege oneerlijke concurrentie. Proximus dochter Mobile Vikings lanceerde deze week zijn nieuwe abonnement voor vast internet, maar Edpnet vindt dat Mobile Vikings op een heel goedkope manier gebruik kan maken van het Proximusnetwerk.
Lees verder

Nieuwe CEO voor TUI
Financieel directeur Sebastian Ebel wordt de nieuwe CEO van reisorganisatie TUI. Zijn aanstelling werd zojuist bekendgemaakt.
Lees verder

Cybermaatregelen in meer sectoren moeten Nederland digitaal veiliger maken
Beter beveiligde netwerk- en informatiesystemen en een meldplicht voor ernstige cyberincidenten moeten de digitale veiligheid in de Europese Unie (EU) flink gaan verhogen. De belangrijkste spelers in de levensmiddelensector, maar ook partijen in de chemische- en maakindustrie, afvalverwerking, post- en koeriersdiensten en datacenters moeten vanaf medio 2024 passende cybermaatregelen gaan nemen.
Lees verder

Edge krijgt rekenmachine, eenheidsomzetter en snelheidstest
Microsoft Edge, de browser van het bedrijf, krijgt nieuwe functies en tools, al kun je je afvragen of het allemaal even relevant is: Microsoft belooft een rekenmachine, eenheidsomzetter en snelheidstest.
Lees verder

Security start-up Hadrian haalt 10,5 miljoen op
De door hackers geleide cybersecurity-startup Hadrian, nog maar een jaar actief, heeft in een seedronde 10,5 miljoen euro opgehaald. Het helpt bedrijven om de kwetsbaarheden van hun online bedrijfssystemen en gebruikte cloudsoftware in kaart te brengen.
Lees verder

Rusland ontwikkelt blockchain alternatief voor SWIFT
Rusland wil een digitaal betaalsysteem ontwikkelen dat het Swift-systeem kan vervangen. Het land hoopt zo onder de sancties tegen Russische banken uit te komen.
Lees verder