Doorgaan naar hoofdcontent

Media Park in Hilversum krijgt Metaverse Werkplaats

EMERCE
Media Park in Hilversum krijgt Metaverse Werkplaats
Op het Media Park in Hilversum komt een Metaverse Werkplaats, een initiatief van een consortium van de zes creatieve mbo-vakscholen in Nederland (Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, Nimeto, Cibap en Sint Lucas) en Media Perspectives.
Lees verder

Sendcloud, Mollie geven impuls aan betaalde retouren
Webwinkels kunnen met een paar muisklikken beginnen met het invoeren van betaalde retouren. Sendcloud en Mollie slaan hiertoe de handen ineen.
Lees verder

EU komt met regelgeving voor deepfakes
De Europese Commissie is van plan om hoge boetes te gaan opleggen aan technologiebedrijven die geen actie ondernemen tegen deepfakes op hun platforms.
Lees verder

Internet Explorer na 27 jaar met pensioen
De webbrowser Internet Explorer gaat vandaag na 27 jaren dienst met pensioen. Op 15 juni zet Microsoft de ondersteuning voor de meeste versies van zijn browser stop.
Lees verder

Gokbedrijf BetCity krijgt Britse eigenaar
Het Nederlandse gokbedrijf BetCity komt in handen van het Britse Entain, die er 300 miljoen euro voor op tafel legt. Dat bedrag kan nog verder oplopen als BetCity na de overname goed blijft presteren.
Lees verder

Ontslagen bij cryptobeurs Coinbase
Cryptowisselkantoor Coinbase is het volgende cryptobedrijf dat personeel op straat zet. CEO Brian Armstrong maakte dinsdag bekend dat zijn onderneming 18 procent het personeelsbestand - zo'n 1100 mensen - moet laten gaan om 'gezond te blijven tijdens deze economische neergang'.
Lees verder

'Tinder voor influencers en bedrijven' naar Nederland
De Belgische start-up Connus breidt zijn diensten uit naar de Nederlandse en Franse markt. In mei lanceerden de drie jonge Gentse ondernemers achter Connus een gloednieuwe versie van hun platform om influencer marketing voor bedrijven efficiënter, budgetvriendelijker en authentieker te maken.
Lees verder

Amazons Prime Air eindelijk van start in VS
Het plaatsje Lockeford, Californië mag als eerste locatie in de VS gebruik gaan maken van drone-bezorging van Amazons Prime Air.
Lees verder

Nieuwsconsumptie steeds vaker online
De daling van het gebruik van televisie en dagbladen voor nieuws zet in 2022 door. Afgezien van de oudste leeftijdsgroep zijn inmiddels in alle andere leeftijdsgroepen nieuwssites en -apps de meest gebruikte bron van nieuws. Dat blijkt uit het Digital News Report Nederland 2022 van het Commissariaat voor de Media.
Lees verder