Doorgaan naar hoofdcontent

Kopen van een bedrijfspand sinds 2022 duurder

De Zaak
Kopen van een bedrijfspand sinds 2022 duurder

De huizenmarkt staat op zijn kop. Mensen die jaren geleden hebben geïnvesteerd in stenen plukken daar nu de vruchten van. Naast prijsstijgingen is het aankopen van een bedrijfspand sinds 2021 sowieso duurder voor ondernemers. We leggen in dit artikel uit waarom en geven tips bij het kopen van een bedrijfspand.

The post Kopen van een bedrijfspand sinds 2022 duurder appeared first on De Zaak.

Lees verder

Loading and Unloading Parking Fine: Can You Load and Unload on the Sidewalk?

Veel mensen halen hun schouders op als zij weer eens een boete wegens verkeerd parkeren aantreffen. Zij berusten in hun lot, maar dat is niet altijd terecht. Soms kan zo'n boete ongedaan worden gemaakt.

The post Loading and Unloading Parking Fine: Can You Load and Unload on the Sidewalk? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Wat is een RSIN-nummer? Zijn een RSIN- en btw-nummer hetzelfde?

Het RSIN is het nummer dat hoort bij een rechtspersoon of samenwerkingsverband, zoals een bv of vof. Het is de vervanger van het vroegere fiscaal nummer. Lees meer over het RSIN.

The post Wat is een RSIN-nummer? Zijn een RSIN- en btw-nummer hetzelfde? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zo schrijf je een ontslagbrief voor werknemers

Ondernemen is niet alleen rozengeur en maneschijn. Soms ontkom je er niet aan om afscheid te nemen van werknemers. Het is belangrijk om zaken als ontslag of het niet verlengen van een tijdelijk contract goed te regelen. In dit artikel leggen we uit welke vormen van ontslag er zijn, op welke manier je een arbeidsovereenkomst opzegt en hoe je een professionele ontslagbrief schrijft. 

The post Zo schrijf je een ontslagbrief voor werknemers appeared first on De Zaak.

Lees verder

Wat is duurzaam ondernemen?

Consumenten willen duurzamer. De overheid stimuleert duurzaamheid. En steeds meer bedrijven zien de noodzaak ervan in. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) begint een must te worden voor ondernemers. Maar wat is duurzamer ondernemen? Welke voordelen heeft mvo? En hoe kun je concreet aan de slag met duurzaamheid? In de dit artikel lees je het.

The post Wat is duurzaam ondernemen? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zo ga je goed voorbereid met de btw-aangifte aan de slag

De btw-aangifte staat weer voor de deur. Voor veel mensen geen favoriet op de to-do-lijst, het is vaak helaas een 'moetje' waar je als ondernemer niet onderuit komt. Maar: een goed begin is het halve werk. In dit artikel leggen we je alles uit over de btw-aangifte zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

The post Zo ga je goed voorbereid met de btw-aangifte aan de slag appeared first on De Zaak.

Lees verder