Doorgaan naar hoofdcontent

Tesla doet aanvraag voor goederentreinstation bij Duitse fabriek

Tesla doet aanvraag voor goederentreinstation bij Duitse fabriek
Tesla heeft een aanvraag ingediend voor de bouw van een goederentreinstation bij zijn autofabriek in het oosten van Duitsland. Ook wil de elektrische-autobouwer extra logistieke faciliteiten bouwen voor zijn fabriek in Grünheide, ten oosten van Berlijn. Dat meldde de gemeente Grünheide aan het...
Lees verder

Philips aan kop in licht hogere AEX op rustige Hemelvaartsdag
Zorgtechnologiebedrijf Philips ging donderdag aan kop in de Amsterdamse AEX-index, die een kleine winst boekte. De handel op het Beursplein verliep zeer rustig. De aandelenmarkten zijn open, maar vanwege Hemelvaartsdag zijn veel bedrijven gesloten en hebben marktpartijen een vrije dag.
Lees verder

Snelle stijging hypotheekrente volgens hypotheekadviseur voorbij
De snelle stijging van de hypotheekrente lijkt ten einde. Waar die in de eerste vier maanden van dit jaar nog bijna 2 procentpunten omhoog ging en in sommige gevallen verdubbelde, ging het tempo in mei omlaag. Volgens hypotheekadviseur De Hypotheker wijst dit op een afvlakking.
Lees verder

Vrouwelijke managers pakken loonkloof niet aan
De opmars van vrouwelijke managers verkleint niet direct de loonkloof. Volgens onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit gaan vrouwen niet meer verdienen als hun leidinggevende een seksegenoot is, schrijft de Volkskrant.
Lees verder

Liveblog | CNN: VS bereid om Oekraïne geavanceerde raketsystemen te geven
Het is inmiddels dag 93 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de strijd tussen Oekraïne en Rusland. Ook lees je hier alle gevolgen die de oorlog heeft.
Lees verder

Bestuurders lieten vooral eigen privé-adressen uit het Kadaster halen dit jaar: 'Ondermijnt vertrouwen in de staat'
Bijna drie jaar nadat advocaat Derk Wiersum voor zijn woning in Amsterdam werd doodgeschoten zijn privé-adressen van advocaten, journalisten en andere beroepsgroepen nog met groot gemak opvraagbaar via het Kadaster. Ambtenaren maken slechts mondjesmaat gebruik van de wettelijke mogelijkheid om...
Lees verder

Risico op escalatie als VS geavanceerde raketwapens aan Oekraïne levert
De Verenigde Staten overwegen om geavanceerde raketwapens te leveren aan Oekraïne. Dat meldt CNN. President Zelensky zegt de lange afstandssystemen nodig te hebben om de Donbas-regio beter te kunnen verdedigen. Er kleeft wel een flink risico aan het leveren van die wapensystemen, want het kan een...
Lees verder

Strengere regels voor webshops moeten tot meer transparantie leiden
Ondernemers die een webshop runnen of spullen via social media verkopen, krijgen vanaf dit weekend te maken met nieuwe regels. De Nederlandse wetgeving is aangepast na Europese richtlijnen bedoeld om 'consumentenbescherming te moderniseren'. De Autoriteit Consument en Markt [ACM] en de Autoriteit...
Lees verder

Hypotheker: snelle stijging hypotheekrente lijkt ten einde
De snelle stijging van de hypotheekrente lijkt voorbij. In de eerste vier maanden van dit jaar steeg de hypotheekrente nog met bijna twee procentpunten, maar in mei ging het tempo omlaag. Volgens De Hypotheker wijst dit op een afvlakking.
Lees verder

Rentebeleid Erdogan stort Turkije in een economische catastrofe
Overal ter wereld verhogen centrale banken de rente door de enorme inflatie, maar de Turkse president Erdogan houdt er een minder traditioneel monetair beleid op na. Hoewel de inflatie ook in Turkije enorm is opgelopen, kiest Erdogan ervoor de rente niet te verhogen.
Lees verder

Logistiek expert: flitsbezorging kan efficiënter
Flitsbezorgers als Gorillas, Getir en Zapp plannen ontslagen. Het gaat om enkele honderden tot duizenden medewerkers per bedrijf, meldt NRC. Getir noemt de inflatie en macro-economische vooruitzichten als reden voor de hervormingen, Gorillas wil vooral efficiënter werken.
Lees verder

Turkije wil goedkeuring afdwingen voor interventie in buurland Syrië
Turkije is bezig met een militaire interventie in Syrië om een veilige zone te creëren tussen beide landen. Ondertussen voert het daarmee ook druk uit op de NAVO over het besluit om Finland en Zweden toe te laten tot het militaire bondgenootschap.
Lees verder