Doorgaan naar hoofdcontent

Infographic: Een advertentie die schreeuwt om aandacht werkt averechts

EMERCE
Infographic: Een advertentie die schreeuwt om aandacht werkt averechts
Het genereren van aandacht is de eerste uitdaging voor elke marketinguiting. Uit grootschalig neurowetenschappelijk onderzoek van DPG Media en Unravel Research blijkt dat drie elementen een cruciale rol spelen in het trekken en vasthouden van aandacht voor een advertentie: uiting, context en persoon. De kunst is daarbij om de factoren van deze elementen goed te combineren. Zo kunnen advertentievormen die de aandacht van de kijker geforceerd naar zich toe trekken juist rekenen op minder positieve emoties, waardoor er geen verlangen ontstaat in het geadverteerde merk of product. Technieken die in eerste instantie goed opvallen, kunnen zich dus in een later stadium tegen de advertentie keren, zodra deze verwerkt wordt.
Lees verder

Emerce terug in de Beurs van Berlage met twee topevenementen
Na twee jaar keert Emerce komende week terug in de Beurs van Berlage in Amsterdam met twee topevenementen E-Commerce Live! en Digital Marketing Live! Dé happenings voor duizenden nieuwsgierige en ambitieuze marketing, media en e-commerce professionals. Wat kun je verwachten?
Lees verder

Cryptohandel Binance registreert zich in Nederland
Het bekende cryptowisselkantoor Binance wil zich specifiek richten op de Nederlandse markt als onderdeel van een bredere Europese uitrol. Vrijdag heeft het bedrijf een registratie ingediend bij de Italiaanse toezichthouder.
Lees verder

Gucci opent virtuele ruimte in Roblox
Modemerk Gucci nestelt zich in Roblox met een eigen virtuele ruimte Gucci Town. De ruimte bestaat uit een centrale tuin die verschillende gebieden met elkaar verbindt, waaronder een voor minigames, een café en een virtuele winkel waar spelers uiteraard virtuele Gucci-uitrusting kunnen kopen voor hun Roblox-avatar.
Lees verder

Roep om overstijgende limieten bij online gokken wordt sterker
Minister Franc Weerwind wil kijken of hij overstijgende speellimieten verplicht kan stellen bij online gokken. Het televisieprogramma Pointer bracht gisteren het verhaal van gokverslaafden die enorme bedragen konden vergokken bij legale Nederlandse gokaanbieders zonder dat er (serieus) werd ingegrepen.
Lees verder

'Nederland vindt flitsbezorging binnen 10 minuten overdreven snel'
Bezorging van online aankopen binnen tien minuten vindt maar liefst 86 procent de Nederlanders overdreven. Dit blijkt uit onderzoek van de transport management service Wuunder onder ruim 1000 Nederlanders.
Lees verder

Nieuwe Terra blockchain gelanceerd
Terraform Labs heeft zaterdag Terra 2.0 en LUNA Airdrop gelanceerd in een poging om de recente chaos rond de twee gekoppelde stablecoins te herstellen.
Lees verder

Tweedehands.net verder onder Kompas Publishing
Tweedehands.net zal worden toegevoegd aan het portfolio van mediabedrijf Kompas Publishing B.V uit Haarlem.
Lees verder

Gokbedrijf weet uitzending Argos niet te voorkomen
Het is het Curaçaose gokbedrijf Cyberluck en directeur Angelique Snel-Guttenberg niet gelukt om een uitzending van Argos van afgelopen zaterdag tegen te houden.
Lees verder