Doorgaan naar hoofdcontent

Orkestreerde Kremlin 'Boetsja'?

Orkestreerde Kremlin 'Boetsja'?
Nu het Russische leger zich verder naar het oosten verplaatst, wordt duidelijk dat gruwelijke taferelen zich hebben afgespeeld in Boetsja. 'Het is verschrikkelijk en moeilijk om naar te kijken', zegt strategisch analist Patrick Bolder in gesprek met BNR.
Lees verder

Spoorvakbonden: NS kon zondag wèl rijden
Volgens spoorvakbonden FNV en VVMC hadden de treinen van NS zondag gewoon kunnen rijden. Door een storing aan het begin van de middag lag de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen vrijwel de gehele dag stil, de NS verzuimde om vervangend vervoer te regelen. Volgens de vakbonden was dit alles...
Lees verder

NRC: Kabinet moet mogelijk 1,5 miljard euro betalen voor vergoeding kolencentrales
Een financiële klap in het gezicht van het kabinet: de kosten om CO2-uitstoot van kolencentrales laag te houden vallen veel hoger uit, blijkt uit onderzoek van het NRC. Het kabinet staat mogelijk een bedrag van 1,5 miljard euro te wachten.
Lees verder

Stef Blok wordt sanctiecoördinator
Oud-minister Stef Blok wordt de sanctiecoördinator van het kabinet die ervoor moet zorgen dat de strafmaatregelen tegen Rusland worden uitgevoerd. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 'Hij moet het klusje afmaken', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.
Lees verder

'China kabels in Nederland laten aanleggen in combinatie met ICT is tricky'
De aanleg van het Nederlandse elektriciteitsnetwerk komt deels in Chinese handen. Een Chinese kabelproducent gaat belangrijke stroomkabels ontwikkelen voor netbeheerder TenneT, zo schrijft het FD vanmorgen. Dat leidt tot zorgen bij energiedeskundigen en in de Tweede Kamer.
Lees verder

Duitse tak Gazprom onder curatele autoriteiten
Duitse autoriteiten nemen tijdelijk de controle over van Gazprom-activiteiten in het land. Om de gasvoorziening veilig te stellen wordt Gazprom Germania tot eind september onder curatele geplaatst van de Duitse energietoezichthouder, heeft minister van Economische Zaken Robert Habeck laten weten....
Lees verder

Nederduitse samenwerking op gebied van groen wordt intensiever
Nederland en Duitsland gaan nog veel intensiever samenwerken dan voorheen om de afhankelijkheid van het Russische gas te verminderen. Dat zei minister Rob Jetten van Economische Zaken vandaag in Berlijn tegen BNR-verslaggever Derk Marseille. Hij was daar om te praten met zijn Duitse collega Robert...
Lees verder

'Spanje en Nederland is een opmerkelijke combinatie'
Minister Sigrid Kaag van Financiën en haar Spaanse collega Calviño willen dat eurolanden meer tijd krijgen om hun staatsschuld af te bouwen. Dat betekent dat de strenge voorschriften uit het Stabiliteits- en Groeipact plaatsmaken voor maatwerk per land.
Lees verder

Honderden misstanden rondom cryptovaluta; actie blijft uit
Het afgelopen jaar kregen Nederlandse financiële autoriteiten honderden meldingen over mogelijke misstanden met cryptovaluta. Actie bleef echter grotendeels uit.
Lees verder

Liveblog | NYT: Lichamen Boetsja lagen er wekenlang; Zelenski spreekt VN-Veiligheidsraad toe
Dit is dag 40 van de oorlog in Oekraïne en welkom in het liveblog van 5 april. Vandaag zal er een toespraak plaatsvinden van de Oekraïense president Zelenski voor de VN-Veiligheidsraad. Hieronder lees je het laatste nieuws over de Russische invasie in Oekraïne en de gevolgen ervan.
Lees verder

Brown Jackson dichterbij hooggerechtshof VS
Ketanji Brown Jackson, de eerste zwarte vrouw die is voorgedragen als lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof, is een stapje dichter bij aanstelling. Maandag stemde de 22-koppige Juridische Senaatscommissie om haar nominatie voor te leggen aan de volledige Senaat.
Lees verder

ABN Amro: Niet voor iedereen hogere energierekening
De energierekening pakt momenteel niet voor alle Nederlanders hoger uit, ondanks dat de gasprijs de laatste tijd fors is toegenomen. Volgens het economisch bureau van ABN AMRO maskeert de gemiddelde prijsstijging de grote verschillen tussen huishoudens. Sommige huishouden krijgen te maken met een...
Lees verder