dinsdag 19 april 2022

Netflix merkt nu al invloed HBO Max

EMERCE
Netflix merkt nu al invloed HBO Max
De comfortabele positie van Netflix komt steeds verder onder druk te staan, zo blijkt uit de online cijfers van GfK's GXL/DAM.
Lees verder

Meer vertragingen Chinees containervervoer naar Europa
De gemiddelde maandelijkse vertraging van zendingen vanuit China naar Rotterdam en Hamburg nemen zichtbaar toe.
Lees verder

Investeringen in space start-ups verdubbeld
Investeringen in start-ups die zich in en rondom de ruimtevaart bewegen, zijn verdubbeld in 2021. Geldschieters staken vijftien miljard dollar in commerciƫle starters, versus 7,7 miljard in 2020.
Lees verder

'Recordaantal probleemgokkers verwacht na nieuwe wetsinvoering'
Nederland loopt groot risico op een sterke toename in risico- en probleemgokkers, blijkt uit onderzoek van Connection SGGZ. De wet Kansspelen op Afstand die sinds oktober 2021 van kracht is, zal voor drastische veranderingen in het kansspellandschap zorgen. Dit gebeurde eerder al in het buitenland, waar jaren na het legaliseren van online gokken recordhoogtes in het aantal gokverslaafden behaald werden.
Lees verder

Spotler Group neemt OBI4wan over
Spotler Group neemt voor een onbekend bedrag OBI4wan over, een omnichannel customer service en marketing oplossing ter ondersteuning van webcare, intelligente live chat, chatbots, messaging, social engagement en media monitoring.
Lees verder

114,21 miljard dollar groei verwacht in online gokmarkt
De wereldwijde markt voor online gokken zal naar verwachting tussen 2019 en 2024 met 114,21 miljard dollar toenemen. De markt zag een jaarlijkse groei van 12,04 procent in 2020. Verwacht wordt echter dat de groeidynamiek de komende tijd zal vertragen.
Lees verder

Rechter wijst blokkering toe tegen zes inbreukmakende torrentsites
De voorzieningenrechter te Rotterdam heeft op vordering van Stichtingh BREIN de blokkering toegewezen van zes grote bittorrent sites, bekend als rarbg, 1337x, yts, limetorrents, eztv en kickasstorrents, evenals tientallen proxy's en mirrors voor die sites.
Lees verder

Gratis Amazon streamingdienst in Duitsland
Amazon lanceert een rechtenvrije streamingdienst voor Duitsland. Het aanbod onder de noemer Amazon Freevee omvat series en films die Amazon exclusief heeft verworven. De kosten worden gedekt door reclame.
Lees verder

Ook Huawei stuurt Russisch personeel met verlof
Huawei is na Ericsson en Nokia het volgende netwerkbedrijf dat zijn personeel in Rusland een maand lang verplicht met verlof stuurt. Ook neemt het bedrijf geen nieuwe orders meer aan.
Lees verder