maandag 4 april 2022

"Het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg heeft ons verder gebracht"

"Het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg heeft ons verder gebracht"

Net als veel andere Nederlandse gemeenten kampt Wijk bij Duurstede met snelle vergrijzing. Beleidsadviseur Cathy Venselaar: "Daardoor kloppen steeds meer particulieren bij ons aan met een initiatief rond wonen en zorg."

De gemeente had behoefte aan duidelijke kaders om deze ideeën te beoordelen en schakelde het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg (OWZ) in. Expert Antoinette van Heijningen bleek een perfecte match. Samen met Venselaar ging zij aan de slag.

Lees verder

Save the date: online informatiebijeenkomst LIFE 2022

Op donderdag 2 juni organiseren wij een online Nederlandse informatiemiddag over de Europese subsidieregeling LIFE. Het programma van deze middag volgt binnenkort.

De regeling LIFE draagt bij aan het realiseren van het Europese milieu-, energie- en klimaatbeleid, zoals de Europese Green Deal.

Nieuwe openstelling

De nieuwe call voor LIFE 2022 opent naar verwachting op 17 mei 2022. Dan wordt ook meer bekend over de onderdelen Circulaire economie en kwaliteit van leven (CEQoL), Natuur en biodiversiteit (Nat), Klimaat (Cli) en Hernieuwbare energietransitie (CET).

Lees verder

Nederland en India bundelen innovatiekracht voor bio-raffinage

India en Nederland lanceren 4 april 2022 een internationale landencoalitie voor de ontwikkeling van bio-raffinage.

Lees verder

Vertraging woningbouw voorkomen met grondbeleid

De druk op de Nederlandse woningmarkt is historisch hoog. Het nieuwe kabinet heeft ambitieuze plannen om het woningtekort in te lopen.

Lees verder

Was Rusland jouw grootste afzetmarkt; wat doe je dan als ondernemer?

Na de Russische inval in Oekraïne stelde de EU-sancties in. Die sancties hebben een grote impact op Nederlandse ondernemers die zakendoen met Rusland. Roeland Winkel, mededirecteur van kwekerij Bloemen van Winkel in Opheusden, verliest vermoedelijk zo'n 85% van zijn klanten door de Ruslandsancties. Tegen welke problemen loopt hij aan? En zijn er alternatieven?

Lees verder