vrijdag 8 april 2022

Fraude betalingsverkeer naar 62,5 miljoen euro

EMERCE
Fraude betalingsverkeer naar 62,5 miljoen euro
De totale schade voor banken van fraude in het betalingsverkeer is in 2021 gestegen. Zo steeg de schade als gevolg van bankhelpdeskfraude naar 47,6 miljoen euro. De schade van andere vormen van fraude zoals phishing en schade als gevolg van gestolen bankpassen daalde juist in 2021, zo blijkt uit gegevens van de Vereniging van Banken.
Lees verder

ABN: Toegenomen cyberdreiging dwingt steeds meer bedrijven tot maatregelen
Het aantal Nederlandse bedrijven dat te maken heeft gehad met een cyberaanval is in de afgelopen maanden met ruim de helft toegenomen tot 45 procent. Terwijl in april 2021 bijna drie op de tien bedrijven zijn geconfronteerd met cybercriminaliteit, geldt dit nu al voor bijna de helft van de bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek dat ABN AMRO heeft laten verrichten onder 233 zakelijke klanten die eind- of medeverantwoordelijk zijn voor de cyberveiligheid van hun bedrijf.
Lees verder

Meta wil Russische desinformatie verder beteugelen
Facebook-eigenaar Meta wil stappen ondernemen om desinformatie van de Russische overheid via zijn platforms verder te beteugelen. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf al allerlei maatregelen genomen, zo blijkt uit een rapport dat donderdag is vrijgegeven.
Lees verder

GeenStijl moet artikelen herleidbaar naar cabaretier verdwijderen
GeenStijl heeft van de rechter een aantal artikelen moeten verwijderen op last van cabaretier Martijn Koning. Die was al eerder in Metro in verband gebracht met een vermeende aanranding in een column van Hadjar Benmiloud. Zij had Koning niet met nam genoemd, maar de column was wel makkelijk tot de cabaretier herleidbaar.
Lees verder

Niet thuis? PostNL laat geen briefje meer achter
PostNL informeert klanten per 1 juli 2022 alleen nog digitaal over de locatie van het pakket, dus per mail of in de PostNL-app.
Lees verder

Migratie gratis G Suite naar betaald pakket opgeschort
Klanten van van G Suite kunnen nog wat langer gebruik maken van dit productiviteitspakket. De verplichte migratie naar Google Workspace wordt opgeschort naar 1 augustus.
Lees verder

Ogilvy stopt samenwerking 'filterende' influencers
Ogilvy wil niet meer samenwerken met influencers die hun foto's en video's oppoetsen, mooier laten lijken dan ze eigenlijk zijn.
Lees verder

Represent kiest Bleckmann als zijn logistieke partner
Het Britse kledingmerk Represent rekent voortaan op Bleckmann voor zijn inkomende logistiek, fulfilment en distributie.
Lees verder

Google loopt tegen Duitse cookieklacht aan
De consumentenorganisatie uit Duitslands grootste deelstaat dient een aanklacht tegen Google in vanwege diens cookiewall. Die is niet onafhankelijk opgesteld.
Lees verder