maandag 25 april 2022

Europees akkoord over Digital Services Act (DSA)

EMERCE
Europees akkoord over Digital Services Act (DSA)
De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het vannacht eens geworden over een wetgeving die de macht van grote internetbedrijven moet beperken en consumenten beter moet beschermen.
Lees verder

Infographic: derde Nederlanders ergert zich aan collega's op sociale media
36 procent van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collega's op sociale media. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.186 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Die ergernissen leiden er zelfs toe dat drie op de tien respondenten liever geen collega toevoegen tot hun online kringen.
Lees verder

Sander Schouten (Beyond Sports): 'We sorteerden al voor op de Metaverse'
Hoewel er hard gepusht wordt om kantoren, teams en collega's de Metaverse in te krijgen, lijken sport en gaming een streepje voor te hebben. Het Alkmaarse Beyond Sports hield dat al in het achterhoofd. "Kijkers krijgen meer macht in handen", aldus CEO en medeoprichter Sander Schouten.
Lees verder

Twitter start onderhandelingen met Musk
De top van Twitter is zondag onderhandelingen gestart met Elon Musk onder druk van aandeelhouders. Zij zijn door Musk verleid met een overnamebod van 43 miljard dollar.
Lees verder

Youseum, Vodafone Ziggo en McDonalds naar Emerce Digital Marketing Live!
Wat zijn de 'new solutions' voor targeting en tracking? Hoe zorg je dat jij koning wordt over content, in plaats van alleen maar te blijven praten over 'content is king'? En hoe zet je succesvol in op data, profiling en personalisatie? Ontdek het met early bird korting, tijdens Emerce Digital Marketing Live! op 2 juni in de Beurs van Berlage. Zeven zalen; groots, meeslepend en inspirerend!
Lees verder

Nederlander vindt glasvezel al gauw te duur
Bijna de helft van de Nederlanders vindt glasvezel beter dan andere internetverbindingen. Toch vindt ruim een kwart van de Nederlanders die nu nog geen glasvezel hebben de huidige tarieven te hoog: de prijs houdt deze groep tegen om over te stappen naar dit snelle internet.
Lees verder

Belgische Dreambaby start tweedehands service
Dreambaby, de babyspecialist van de Belgische Colruyt Group, is in zes winkels een tweedehands dienst begonnen. De vraag naar tweedehands groeit al jaren sterk en de retailer wil daarop inspelen. Klanten kunnen online tweedehandsspullen reserveren en vervolgens afhalen in een van de zes deelnemende winkels.
Lees verder

Android verliest marktaandeel aan iOS, maar blijft de grootste
Uit gegevens van StockApps blijkt dat iOS de afgelopen jaren marktaandeel van Android heeft afgesnoept. In 2018 domineerde Android nog met 77,32 procent. Vier jaar later is dat percentage echter gedaald tot 69,74 procent.
Lees verder

Best Social Awards 2022: HEMA en bol.com kanshebbers
De genomineerden van The Best Social Awards uit de businesscategorieën zijn bekend. Grote kanshebbers dit jaar zijn HEMA en Bol.com: beide bedrijven zijn genomineerd in meerdere categorieën.
Lees verder