woensdag 6 april 2022

De Jonge gaat zichzelf verdedigen in Kamer: 'Het is staatsrechtelijk wat vreemd'

De Jonge gaat zichzelf verdedigen in Kamer: 'Het is staatsrechtelijk wat vreemd'
De positie van Hugo de Jonge hangt aan een zijden draadje, nu de minister zelf naar de Kamer komt om de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden te verdedigen. Of de coalitie van de ex-minister van Volksgezondheid nog overeind blijft, is nog maar de vraag.
Lees verder

Zelenski haalt uit naar de VN: 'Werd tijd dat iemand dit gewoon allemaal eens zegt'
De Oekraïense president Zelenski heeft tijdens een toespraak aan de Verenigde Naties uitgehaald naar de VN zelf en stelde het functioneren van de Veiligheidsraad ter discussie. Volgens BNR's buitenlandcommentator Bernard Hammelburg 'werd het tijd dat iemand dit gewoon eens allemaal zegt. Ook zei...
Lees verder

Rekenkamer: opdrachtgevers kunnen hun gang gaan bij schijnzelfstandigheid
De kans dat je als ondernemer door de Belastingdienst gecontroleerd wordt op schijnzelfstandigheid wordt steeds kleiner. Dat concludeert de Rekenkamer in een rapport. De zogenoemde webmodule, waar ook dit kabinet weer veel van verwacht, wordt nauwelijks gebruikt.
Lees verder

CDA wil kleine kerncentrales bouwen
Om snel van fossiele brandstoffen af te kunnen, moet het kabinet werk maken van de bouw van kleine modulaire kernreactoren, wil het CDA. Volgens de partij is het makkelijker en sneller om zulke kerncentrales te bouwen en in gebruik te nemen.
Lees verder

'Er is teveel risico genomen bij het opstellen van het regeerakkoord'
Het kabinet moet overwegen het regeerakkoord open te breken vanwege de historisch hoge inflatie. Dat zeggen economen die vandaag in de Tweede Kamer een stoomcursus inflatie geven. Die is in maart opgelopen tot bijna 12 procent.
Lees verder

Zelenski's naam verschijnt in beruchte Pandora papers
Een half jaar geleden verschenen de Pandora Papers, een verzameling van twaalf miljoen gelekte dossiers van offshorebedrijven waardoor de verborgen rijkdommen van wereldleiders, politici en miljardairs aan het licht kwamen.
Lees verder

Ondernemersorganisaties willen snellere aanpak stikstofcrisis
'Een aanbod dat je niet kunt weigeren', het zijn legendarische woorden uit het boek De Peetvader van Mario Puzo. Het zijn tevens woorden die ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland gebruiken in aanloop naar het Kamerdebat over stikstofproblematiek.
Lees verder

EU anticipeert met beschermingsmiddelen op Russische kerndreiging
De Europese Unie is bezig om een flinke voorraad aan te leggen van beschermingsmiddelen tegen een kernramp en biologische wapens. De strategische voorraad bestaat uit onder meer medicijnen die moeten beschermen tegen radioactieve straling, ontsmettingsmiddelen en jodiumtabletten.
Lees verder

Cruciale fout gemaakt bij top 100-lijst ammoniakuitstoters
Minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof heeft woensdagavond wat uit te leggen in de Tweede Kamer. Er komt een debat over de fouten die gemaakt zijn bij de ammoniak top 100-lijst. De lijst met de bedrijven die het meeste ammoniak uitstoten blijkt namelijk niet te kloppen.
Lees verder

De Jonge: Kamer moest eerder weten van mijn contact met Sywert
Voormalig coronaminister Hugo de Jonge (inmiddels minister van Wonen) geeft toe dat hij eerder zijn contact met Sywert van Lienden had moeten aangeven bij de Tweede Kamer. De Jonge ontkende betrokken te zijn geweest bij de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden en zijn compagnons, waarmee de...
Lees verder

KvK verwacht meer faillissementen
De Kamer van Koophandel verwacht meer faillissementen en bedrijven die er een punt achter zetten. Ongeveer tien procent van de ondernemers geeft aan dat het slecht gaat met hun onderneming. De voornaamste oorzaak is de coronacrisis en haar nasleep.
Lees verder

Turkse wapenexport naar Oekraïne verdertigvoudigd
De Turkse wapenexport naar Oekraïne was in het eerste kwartaal van 2022 dertig keer zoveel als vorig jaar. Een deel van de aankopen werd al eerder door Oekraïne gedaan omdat het land zich al voorbereidde op een mogelijke Russische inval.
Lees verder