dinsdag 12 april 2022

Convenant beschermt consumenten tegen cashboete

EMERCE
Convenant beschermt consumenten tegen cashboete
Consumenten hoeven de komende jaren niet extra te betalen voor normaal gebruik van contant geld. De Consumentenbond heeft daarover afspraken gemaakt met onder meer De Nederlandse Bank (DNB), het Ministerie van Financiƫn en de bankensector. Minister Kaag (Financiƫn) bood vandaag het Convenant Contant Geld aan aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Europees datacenter TikTok opnieuw vertraagd
TikTok heeft de opening van zijn eerste Europese datacenter, die in Dublin, Ierland, wederom uitgesteld. Het datacenter komt er niet eerder dan volgend jaar.
Lees verder

Albert Heijn breidt samenwerking met Deliveroo en Thuisbezorgd.nl uit
Albert Heijn breidt de samenwerking met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo uit met de thuisbezorging van de dagelijkse boodschappen. Klanten kunnen voortaan kiezen uit een assortiment van meer dan 1200 vertrouwde producten.
Lees verder

Amazon voor de rechter vanwege relatie bezorgers
Amazon moet zich in de VS voor de rechter verantwoorden voor de relatie die het heeft met duizenden onafhankelijke pakketbezorgers. Amazon oefent volgens de aankacht 'bijna volledige controle' uit over deze bedrijven en behandelt hen als de facto franchisenemers zonder de wettelijke bescherming die daarmee samenhangt.
Lees verder

Wetsvoorstel maakt informeren bedrijven over digitale dreigingen mogelijk
De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel bevordering digitale weerbaarheid bedrijven van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Het kabinet wil het Nederlandse bedrijfsleven digitaal weerbaarder maken. Hiervoor gaat de overheid specifieke informatie over cyberdreigingen, -kwetsbaarheden en -incidenten delen met individuele bedrijven in Nederland.
Lees verder

Tien miljoen voor Superlist, van de makers van Wunderlist
Softwarebedrijf Superlist ontvangt een investering van tien miljoen euro van onder meer EQT Ventures. Het nieuwe product van de makers todo-app Wunderlist is nog niet gelanceerd, maar doorliep al twee rondes om de business op te starten.
Lees verder

'Reclame-omzet TikTok overtreft Twitter en Snapchat samen'
De reclame-omzet van TikTok groeit dit jaar naar verwachting met een factor drie. Met die pakweg elf miljard dollar gaat […]
Lees verder

Epic en LEGO gaan kindvriendelijke metaverse bouwen
Epic Games heeft tijdens een investeringsronde 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) opgehaald om een metaverse voor kinderen te bouwen.
Lees verder

NS gebruikt Tikkie voor betalen statiegeld
Vanaf september kunnen reizigers met NS hun plastic flesjes met statiegeld op de vijf grootste stations van Nederland inleveren. Op Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Eindhoven Centraal.
Lees verder