donderdag 17 maart 2022

Webinar Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 2022

Webinar Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 2022

Hoe werkt de SDE++? Welke CO2-reducerende technieken komen in aanmerking? Hoe wordt de hoogte van SDE++-subsidie bepaald? En hoe doet u een goede aanvraag?

Tijdens dit webinar krijgt u antwoord op deze en tal van andere vragen over de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). De SDE++ opent vóór de zomer.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor (potentiële) aanvragers van de SDE++, zoals (industriële) bedrijven, (non-)profitinstellingen, intermediairs en adviesbureaus.

Lees verder

Innovatie- en netwerkmiddag over waterstof

Doe op donderdag 21 april mee met de innovatie- en netwerkmiddag over waterstof. Ondernemers vertellen u over hun technologieën en processen. Misschien zijn die interessant voor uw bedrijf? Daarnaast krijgt u volop de mogelijkheid te netwerken.

In het begin van de middag informeren we u over het beleid en de subsidiemogelijkheden voor waterstof. We vertellen u over het soort projecten dat wij verder helpen met subsidie en advies.

Lees verder

"Emotioneel blijft het heel zwaar"

Erik Derksen is eigenaar van vier café-restaurants in Utrecht: Buurten. Van de twee jaar corona zijn de café-restaurants ongeveer een jaar dicht geweest. "De TVL-steun heeft ons absoluut geholpen. Maar we hadden ook problemen met de steun voor één van de vestigingen, die pas in 2020 is geopend."  

Erik: "Corona heeft enorme impact gehad. Van de 2 jaar Corona zijn we 1 jaar dicht geweest. We zijn 5,3 miljoen omzet misgelopen. We hebben het gered doordat we meer dan 30 jaar ondernemers zijn en altijd gespaard hebben." 

Lees verder

"We gebruiken de natuur als inspiratiebron"

Schepen krijgen tijdens het varen altijd te maken met de aangroei van algen aan de romp. Om dit tegen te gaan wordt een zogeheten antifoulingcoating aangebracht. Maar deze coating is erg giftig en vervuilend. Finsulate ontwikkelde met ondersteuning van de WBSO een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Oprichter en directeur Rik Breur: "Dankzij de fiscale regeling WBSO konden we een aantal extra mensen inhuren tijdens de onderzoeks- en ontwikkelfase."

Lees verder

Webinar zakelijke kansen in de Marokkaanse pluimveesector

Bent u actief in de pluimveesector en benieuwd naar uw kansen in Marokko? Meld u dan aan voor het online webinar over zakelijke kansen in de Marokkaanse pluimveesector op 14 april 2022.

The Netherlands-African Business Council (NABC) heeft een marktstudie gedaan naar de zakelijke kansen in de Marokkaanse pluimveesector. Dit in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Marokko. Tijdens dit webinar presenteert NABC de bevindingen van de studie.

Lees verder