maandag 7 maart 2022

"We ontlasten het elektriciteitsnetwerk door energie te delen met buren"

"We ontlasten het elektriciteitsnetwerk door energie te delen met buren"

Energie uitwisselen met de buren is al technisch mogelijk en helpt om het elektriciteitsnetwerk te ontlasten. Steeds meer energie wordt decentraal opgewekt. In Woerden is TROEF Buurtenergie gestart met een project waar in de nabije toekomst 6 nul-op-de-meter(NOM)-woningen energie gaan delen met 6 niet-NOM-woningen.

Lees verder

"Een rollercoaster die langzaam begint te wennen"

Na 2 coronajaren blikt horecaondernemer Pike Uittenbogaard van cafĂ© De Pompier in Woerden terug. Hij is naar eigen zeggen leeggelopen, maar langzaam genoeg om er nu nog te zijn. "Zonder de TVL was het heel moeilijk geweest."

"We hebben in een parallel universum gezeten. We werden iedere dag met corona geconfronteerd. We zijn leeggelopen, maar langzaam genoeg om er nu nog te zijn. Dat is geluk hebben. Er zijn veel ondernemers met minder geluk dan ik."

Bekijk hieronder de video voor het hele interview.

Lees verder

Online informatiesessie Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Wilt u met uw bedrijf overstappen op schonere bouwmachines? Laat u dan online bijpraten over de binnenkort verwachte Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Deze regeling is bedoeld voor de verduurzaming van werk-, vaar- en voertuigen in de bouwsector.

Na dit webinar weet u meer over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen, de criteria om aan te vragen voor de SSEB en de stappen in het aanvraagproces. Luister en kijk mee. Stel uw vragen via de chat.

Lees verder

Invoercertificaten aanvragen pluimveecontingenten 2022-2023

Nieuwsbericht 22.005 – Op 1 juli 2022 opent een nieuw contingentjaar voor een aantal pluimveecontingenten. Wilt u hiervoor een invoercertificaat aanvragen?

Lees verder

"Verduurzamen om energie, maar ook om kosten te besparen"

Restaurant NoVice in Vierhouten is gevestigd in een oude boerderij uit 1843. Voor het laten uitvoeren van een energieadvies en voor ondersteuning bij het vervangen van de cv-ketel, maakte eigenaar Gerwin Kuiper gebruik van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).

Lees verder