dinsdag 22 maart 2022

Verzekeren klimaatgerelateerde catastrofes onder druk

Verzekeren klimaatgerelateerde catastrofes onder druk
De economische impact van natuurrampen in het afgelopen jaar is zó groot dat de verzekering van klimaatgerelateerde catastrofes onder druk staat. Dat blijkt uit een onderzoek van consultancybedrijf en verzekeringsmakelaar Aon.
Lees verder

Gündoğan overweegt stappen nu Volt haar weer uit fractie zet
Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoan beraadt zicht op 'eventuele stappen' die ze kan nemen, nu de Volt-fractie van plan is om haar opnieuw het fractielidmaatschap te ontnemen. Dat schrijft ze in een verklaring op Twitter.
Lees verder

'Europese reis Biden is bijzonder'
Dat de Amerikaanse president Joe Biden woensdag naar Europa komt om bijeenkomsten van de NAVO, de EU en de G7 bij te wonen is bijzonder. Dat zegt BNR's buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. 'Het is nooit eerder gebeurd dat een Amerikaan een topconferentie van de EU bijwoonde. Het is bijzonder....
Lees verder

'Consumenten moeten prijsstijgingen voedingsindustrie accepteren'
Dat we dieper in de buidel moeten tasten bij de supermarkt, dat is inmiddels duidelijk. Maar erover klagen, dat kunnen we net zo goed laten. Want consumenten zullen prijsstijgingen in de voedingsindustrie moeten accepteren. Dat zegt sectorspecialist Food Ceel Elemans van ING.
Lees verder

'Overeenkomst tussen Rusland en Oekraïne gaat nog een hele tijd duren'
Het Oekraïense leger is absoluut niet van plan de wapens neer te leggen in de stad Marioepol, waar zwaar wordt gevochten. Ook al drong Rusland daar zondag op aan. De vredesonderhandelingen tussen de landen worden maandag per videoverbinding hervat. 'Het begint een rituele dans te worden, maar zoals...
Lees verder

Hubert Bruls: 'Belangrijk dat regio's en Rijksoverheid de samenwerking opzoeken'
Maandag kwam het Veiligheidsberaad weer eens bijeen, dit keer om de eigen rol in de coronacrisis te evalueren. Ook Jeroen Dijsselbloem van de Onderzoeksraad voor Veiligheid was erbij, die bracht eerder een kritisch rapport uit over de corona-aanpak in de eerste maanden van de crisis. En met de...
Lees verder

Rutte: 'Als ik Zelenski bel, vraag ik mij iedere keer af of ik hem wel aan de lijn krijg'
Minister-president Mark Rutte reist maandag door Litouwen en Polen vanwege de Oorlog in Oekraïne. In Warschau heeft hij een persconferentie gegeven met de Poolse premier Mateusz Morawiecki. Europaverslaggever Geert Jan Hahn was erbij en heeft daar met Rutte gesproken.
Lees verder

Lege schappen zonnebloemolie leiden tot run op alternatief
De verkoop van koolzaadolie is de afgelopen weken explosief gestegen. De aanvoer van zonnebloemolie uit de Oekraïne is gestokt, waardoor consumenten op zoek moeten naar een alternatief.
Lees verder

Liveblog | Biden waarschuwt voor inzet chemische wapens; Run op alternatief voor zonnebloemolie
De oorlog in Oekraïne gaat inmiddels dag 27 in. Premier Mark Rutte vervolgt zijn rondreis door Europa. Vandaag gaat hij op bezoek bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, voor overleg over de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Huizenprijzen stegen in februari met 20 procent
De huizenprijzen zijn in februari iets minder hard gestegen dan een maand eerder, becijferden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Bestaande koopwoningen waren in februari ruim 20 procent duurder dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees verder

Rutte: 'de wereld is krankzinnig geworden en totaal veranderd'
Ruim zes weken geleden stond minister president Mark Rutte nog in Kiev, vlak voor het presidentieel paleis van de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Waar het toen nog vredig en kalm was in de stad, is 'de wereld' nu 'krankzinnig geworden en totaal veranderd', ten opzichte van toen, zegt de...
Lees verder

EU onderzoekt Russische olie-boycot: 'moeilijk te vervangen'
De Europese Unie gaat onderzoeken of er meer sancties moeten komen voor Rusland - waaronder in de Russische oliesector, vanwege de inval in Oekraïne. In navolging van de VS en de Britten kijkt de EU daarom of er ook een Europese boycot op Russische olie moet worden ingesteld.
Lees verder