dinsdag 1 maart 2022

Tonny Media en Podimo sluiten strategische samenwerking

EMERCE
Tonny Media en Podimo sluiten strategische samenwerking
Tonny Media gaat exclusieve podcasts maken voor Podimo, een abonnementsdienst voor podcasts. De podcasts zullen worden gepresenteerd door bekende namen uit de werelden van televisie, journalistiek en YouTube.
Lees verder

MWC: HMD moet verkoop meeste Nokia-smartphones staken
Voor HMD Global, merkhouder van Nokia, kon het Mobile World Congress in Barcelona vandaag niet slechter beginnen: het bedrijf mag vanwege patentgeschillen nog maar twee Nokia-smartphones leveren in Duitsland en Zwitserland.
Lees verder

MWC: Frans bedrijf brengt Nokia laptops op de markt
De Franse start-up OFF Global gaat laptops op de markt brengen onder de Nokia-merknaam. Opmerkelijk, want merkhouder HMD (verantwoordelijk voor de Nokia smartphones en tablets) doet dat dus niet.
Lees verder

MWC: Kijken mag, aanraken liever niet
De bekende smartphonefabrikanten staan in Barcelona weer op hun vaste plaats, maar het coronaspook hangt nog steeds boven het Mobile World Congress in Barcelona. Het meest duidelijk werd dat in de stand van De bekende smartphonefabrikanten staan in Barcelona weer op hun vaste plaats, maar het coronaspook hangt nog steeds boven het Mobile World Congress in Barcelona. Het meest duidelijk werd dat in de stand van Samsung. De bekende smartphonefabrikanten staan in Barcelona weer op hun vaste plaats, maar het coronaspook hangt nog steeds boven het Mobile World Congress in Barcelona. Het meest duidelijk werd dat in de stand van Samsung. Om te voorkomen dat grote groepen bezoekers zich op tentoongestelde smartphones storten, zijn de mobieltjes uitgestald in een afgesloten ruimte. Daar staan schoonmaakploegen klaar om ze na gebruik meteen schoon te poetsen.
Lees verder

Boete DPG Media voor onnodig opvragen identiteitsbewijs
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt uitgeverij DPG Media een boete op van 525.000 euro. Mensen die hun gegevens wilden inzien of laten verwijderen, moesten daarvoor eerst een identiteitsbewijs uploaden. Daardoor vroeg het mediabedrijf te veel persoonsgegevens op.
Lees verder

2,5 miljoen Nederlanders in 2021 slachtoffer van online criminaliteit
In 2021 was 17 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder, bijna 2,5 miljoen mensen, naar eigen zeggen slachtoffer van online criminaliteit. De meesten kregen te maken met online oplichting en fraude. Minder dan de helft doet melding van online criminaliteit, bijna 20 procent doet aangifte. Dit meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2021.
Lees verder

Zoom overtreft verwachtingen, outlook valt tegen
Zoom Video Communications sloot in de nabeurshandel maandag 9 procent lager vanwege een tegenvallende outlook voor het lopende kwartaal. Het gebruik loopt terug nu velen naar kantoor terugkeren en minder thuiswerken.
Lees verder

Stekker uit 'Book on Google' voor hotels
Google is er niet in geslaagd een dominante partij te worden in de hotelbranche. De optie 'Book in Google' voor hotels verdwijnt op 25 mei.
Lees verder

Omzet Zalando schiet over 10 miljard euro (+29,7%)
Zalando zet stevige resultaten neer over het jaar 2021. De omzet steeg met dertig procent tot 10,4 miljard euro en de nettowinst komt uit op 235 miljoen euro.
Lees verder