maandag 7 maart 2022

TikTok staakt livestreaming in Rusland vanwege nieuwe mediawet

EMERCE
TikTok staakt livestreaming in Rusland vanwege nieuwe mediawet
Video-app TikTok stopt met livestreaming en het uploaden van video's in Rusland vanwege de nieuwe mediawet die vrijdag door president Vladimir Poetin is ondertekend.
Lees verder

Cybercrimeteams van de politie door oorlog extra waakzaam
De cybercrimeteams van de politie zijn extra waakzaam vanwege de gebeurtenissen in Oekraïne. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt dat de ontwikkelingen in Oekraïne zich snel opvolgen, en daarmee ook de dreigingen in het digitale domein.
Lees verder

WPP en Netflix staken activiteiten in Rusland
Reclamegroep WPP staakt zijn activiteiten in Rusland, waar een staf van 1400 mensen werkzaam is.
Lees verder

Ahold Delhaize omarmt dark store concept
Ahold Delhaize rolt zijn home shop centra uit in Europa. Het gaat om magazijnen die als winkels ingericht zijn en online bestellingen ondersteunen.
Lees verder

Nederlandse reisbranche ondanks corona behoorlijk vitaal
De reisbranche is al jaren een stabiele sector en er komen steeds meer vestigingen bij, zo signaleert de Kamer van Koophandel. In de afgelopen vijf jaar is het aantal vestigingen redelijk stabiel gebleven. Zo telde Nederland op 1 januari 2017 nog 5564 reisbureaus. Op 1 januari 2022 waren dat er 5839.
Lees verder

VS-leger bouwt eigen internet in de ruimte
Het Amerikaanse leger laat een netwerk van ruimtesatellieten aanleggen dat breedband internet naar aarde moet gaan stralen.
Lees verder

in60seconds, Getting the picture en Booreiland verder als Clarify
De Amsterdamse bureaus Booreiland, in60seconds en Getting the picture bundelen hun krachten en gaan vanaf 7 maart samen verder onder de naam Clarify.
Lees verder

Cannes Lions houdt Russen buiten de deur
Het reclamefestijn Cannes Lions zal geen inzendingen of delegaties van Russische organisaties accepteren.
Lees verder

Groeigeld voor 'LinkedIn voor juristen'
De Belgische ondernemer Pieter Gunst haalt in de VS 11,6 miljoen dollar, een kleine 10 miljoen euro, op met zijn start-up Legal.io, dé online marktplaats om juridisch talent aan te werven.
Lees verder