vrijdag 25 maart 2022

Oekraïne-oorlog: zorgen ondernemers over medewerkers en energieprijzen

Oekraïne-oorlog: zorgen ondernemers over medewerkers en energieprijzen
MKB-Nederland en VNO-NCW: Ondernemers vooral bezorgd over medewerkers en energieprijzen door oorlog Oekraïne.
Lees verder

Oproep aan gemeenten: Koester lokaal ondernemerschap
Gemeenten kunnen en moeten meer doen voor hun ondernemers. Dat zeggen voorzitters Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland vandaag in het Algemeen Dagblad. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben zij een brief gestuurd naar lokale lijsttrekkers met onderwerpen waar gemeentebesturen de komende jaren extra aandacht voor zouden moeten hebben.
Lees verder

Russisch-Oekraïense oorlog plaatst ondernemers voor grote dilemma's
'Bedrijven met vestigingen in Rusland worstelen met de vraag of ze hun activiteiten die buiten de sancties vallen moeten staken of niet.' Dat zei VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen vanmiddag tijdens een online ledenbijeenkomst van MKB-Nederland en VNO-NCW over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

'Structureel geld nodig voor cyberweerbaarheid bedrijfsleven'
Het kabinet moet structureel geld vrijmaken voor de bescherming van het bedrijfsleven tegen cyberdreigingen, waardoor het volop wordt geraakt. Dat schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer, die deze week debatteert over de hoofdlijnen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Lees verder

Minister SZW neemt handreiking Zwangerschap en werk in ontvangst
De Stichting van de Arbeid heeft vandaag de handreiking Zwangerschap en werk aangeboden aan minister Van Gennip van S
Lees verder

'Onderschatting economische effecten oorlog ligt op de loer'
'Het is goed dat het CPB waarschuwt voor de onzekere economische situatie door de oorlog in Oekraïne'.
Lees verder

'Blij met schrappen beperkingen, teleurgesteld over quarantaineregels'
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat het kabinet volgende week eindelijk, na twee jaar, een streep zet door alle coronabeperkingen voor sectoren. Ze zijn echter teleurgesteld dat de quarantaineregels niet verder worden verruimd. Nog steeds zitten veel mensen onnodig 'ziek' thuis, wat voor bedrijven problemen oplevert om de bezetting rond te krijgen. De ondernemersorganisaties hadden in dit stadium verwacht dat de quarantaineregels zouden worden geschrapt.
Lees verder

Betaaltermijn van grote bedrijven aan mkb eindelijk naar 30 dagen
Tweede Kamer heeft bijna unaniem ingestemd met het wetsvoorstel dat de wettelijke betaaltermijn verkort.
Lees verder

'Veel bereikt voor ondernemers; nu nog de schuldenberg'
Er is met de coronasteunmaatregelen veel gerealiseerd voor ondernemers. Toch zijn er nog steeds groepen die níet worden geholpen door de maatregelen.
Lees verder

Kamer geeft luchtvaart een belangrijk ruggensteuntje
In een periode dat er veel te doen is rondom luchtvaart in Nederland, heeft de Tweede Kamer meerdere moties aangenomen die een steun in de rug zijn voor het bedrijfsleven en de luchtvaart in Nederland. Die steun werd verder bekrachtigd doordat ook een reeks moties van oppositiepartijen werd afgewezen die de doorontwikkeling van luchtvaart in Nederland verder zou hebben bemoeilijkt.
Lees verder