Doorgaan naar hoofdcontent

NFT’s: ‘De meeste waardevolle toepassingen zijn nog niet bedacht’

EMERCE
NFT's: 'De meeste waardevolle toepassingen zijn nog niet bedacht'
In de nog steeds ontluikende markt voor non-fungibele tokens werd vorig jaar voor ruim 25 miljard dollar verhandeld, aldus DappRadar. Terwijl het een jaar eerder nog om minder dan honderd miljoen ging. Google Trends op zijn beurt zag de term NFT het andere buzzword crypto overtreffen. Een blik op de zin en onzin van dit nieuwe fenomeen.
Lees verder

611.000 luisteraars NPO-podcasts, DPG en FD groeien
De 390 podcasts van de Nederlandse publieke omroepen hadden in de maand februari wekelijks 611.000 luisteraars.
Lees verder

VK trekt omroeplicentie RT in
De Britse mediatoezichthouder Ofcom heeft vrijdag de licentie van de Russische staatsomroep RT (voorheen Russia Today) ingetrokken.
Lees verder

Europese cloudbedrijven veroordelen 'machtsmisbruik Microsoft'
Drie Europese cloudbedrijven waaronder het Franse OVH hebben reeds vorig jaar een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen Microsoft. Het bedrijf zou eerlijke concurrentie tegengaan. De Europese mededingingswaakhond gaat de zaak nu bekijken.
Lees verder

Smart home markt stijgt naar 5,2 miljard euro
Ruim 4,5 miljoen Nederlandse huishoudens bezitten een smart home product. In totaal werd 5,2 miljard euro besteed aan deze slimme apparaten, zo blijkt uit de zesde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5000 Nederlanders.
Lees verder

UvA en Bosch breiden samenwerking uit met nieuw onderzoekslab
De Universiteit van Amsterdam (UvA) en technologiebedrijf Bosch gaan hun bestaande samenwerking verder uitbreiden met de lancering van een nieuw publiek-privaat onderzoekslab.
Lees verder

KBC Groep lanceert A.I.-dochteronderneming Discai
KBC Groep lanceert een nieuwe dochteronderneming, Discai, voor toepassingen rond kunstmatige intelligentie. Een eerste toepassing focust op de strijd tegen het witwassen van geld.
Lees verder

Voor het eerst weer publiek bij I/O-congres Google
Google laat dit jaar voor het eerst weer publiek toe bij zijn jaarlijkse I/O-beurs op 11 en 12 mei. Die zal ook weer online te volgen zijn.
Lees verder

KVK in hoger beroep in zaak Vereniging voor zakelijke B2B informatie (VVZBI)
De Kamer van Koophandel (KVK) gaat in hoger beroep tegen het vonnis in de zaak die de Vereniging voor zakelijke B2B informatie (VVZBI) aanspande. De rechtbank bepaalde in december dat het KVK niet is toegestaan om, op basis van een databankenrecht, voorwaarden te verbinden aan het gebruik van Handelsregistergegevens.
Lees verder