Doorgaan naar hoofdcontent

Meer transparantie over inkomsten digitale platformen

EMERCE
Meer transparantie over inkomsten digitale platformen
Woensdag is het wetsvoorstel transparantie over inkomsten digitale platformen (DAC7) aangeboden aan de Tweede Kamer. Met dit wetsvoorstel worden digitale platformen vanaf 1 januari 2023 verplicht jaarlijks informatie aan te leveren aan de Belastingdienst over v
Lees verder

Minister Yesilgöz: geen legitimatieplicht voor verzenders van pakketjes
Minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid ziet niets in een legitimatieplicht voor verzenders van pakketjes om zo de handel van drugs of andere illegale goederen tegen te gaan.
Lees verder

Forse groei gebruik spraakassistenten; grootste toename bij 65-plussers
Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van spraakassistenten steeg afgelopen jaar naar 37 procent. Dat blijkt uit de Nationale Voice Monitor, een onderzoek dat DirectResearch uitvoerde in opdracht van Achmea, DDMA, NPO, Project Zilver en Y.digital.
Lees verder

Emerce Recruitment: het razendsnelle opschalen van de GGD tijdens corona
Al in januari 2020 anticipeerde de GGD erop en in februari 2020 kwam de concrete vraag van het ministerie van VWS: hoe testen we tienduizenden, mogelijk honderdduizenden, mensen per week op corona?
Lees verder

Duurzame pakketbezorger Parcls naar Rotterdam
De duurzame pakketbezorger Parcls opent vandaag de eerste vestiging in Rotterdam. Op termijn ambieert het bedrijf honderd vestigingen door heel Nederland.
Lees verder

Nexwork op eigen benen
Online bureau Nexwork uit Maastricht gaat vanaf dit jaar verder als onafhankelijk bedrijf. De huidige directie (Remco Heijnen en Jurgen Tichelman) heeft de meerderheid van de aandelen (terug)gekocht van Zandbeek Communication Group uit Eindhoven.
Lees verder

AUTO1 Group: Enorme vraag naar tweedehands auto's
Europese grootste online autohandelaar Auto1 Group verkocht in 2021 dertig procent meer tweedehands voertuigen. De omzet in het vierde kwartaal verdubbelde tot 1,6 miljard euro.
Lees verder

Nederlands e-commerce begint oorlog te voelen
De oorlog in de Oekraïne begint merkbaar te worden in de Nederlandse e-commercesector. Er zijn rijzende zorgen bij webwinkels over voorraden zijn in veel productgroepen en de levertermijn van onder andere meubels en witgoed zijn langer geworden.
Lees verder

LTO Noord naar Raad van State om datacenter
LTO Noord, afdeling Zuidelijk-Flevoland, gaat het bestemmingsplan voor het datacenter van Meta in Zeewolde aanvechten bij de Raad van State.
Lees verder