maandag 14 maart 2022

Infographic: Verzamelobjecten in het metaversum

EMERCE
Infographic: Verzamelobjecten in het metaversum
Het metaversum is nog steeds meer concept dan realiteit, maar had vorig jaar al een omvang van 47,69 miljard dollar. Vroege voorbeelden zijn Horizon Worlds van Facebook, Ready Player Me en Decentraland. Verdiend zal er in de toekomst vooral aan virtuele objecten in de vorm van NFT's die met cryptomunten kunnen worden verhandeld. Denk onder meer aan virtuele huisdieren.
Lees verder

Emerce Digital Marketing: Pathé wil verkoopsites voor zijn
Bioscoopbedrijf Pathé wil platforms voor zijn die bioscoopkaartjes verkopen. Online performance marketeer Stef de Reeder noemt 'spelers die vergelijkbaar zijn met een Booking.com'.
Lees verder

Backbone aanbieders sluiten Rusland af
Twee van 's werelds grootste backbone aanbieders, Lumen Technologies en Cogent Communications, hebben Russische klanten uit voorzorg afgesneden. De bedrijven vrezen voor cyberaanvallen tegen het Westen.
Lees verder

Nog steeds flinke groei voor Belgische e-commerce
De Belgische e-commerce markt blijft verder groeien. Het afgelopen jaar steeg de omzet tot 11,7 miljard euro, ruim 33 procent meer dan in 2020, zo blijkt uit de zesde editie van de E-commerce Barometer van SafeShops.be.
Lees verder

VK wil bitcoin geldautomaat verbieden
Britse autoriteiten willen Bitcoin geldautomaten verbieden. Dit zijn automaten waar consumenten met contant geld bitcoins kunnen kopen.
Lees verder

Deep Tech Fonds voor kennisintensieve start- en scale-ups gelanceerd
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Invest-NL lanceren samen het Deep Tech Fonds (DTF). Het DTF zal investeringen doen in kennisintensieve start- en scale-ups in sectoren als fotonica, quantumtechnologie, nanotech en high tech om de technologische kennis en internationale concurrentiepositie voor Nederland te versterken.
Lees verder

IKEA rolt in Vlaanderen Scan & Go uit
IKEA rolt in Vlaanderen Scan & Go uit via de smartphone na een proeftraject in Hasselt. Voor de zomervakantie moet de betaalmethode beschikbaar zijn in alle Belgische winkels.
Lees verder

Bravoure trekt Matthijs Tielman aan als Strategy Director
Digital Design Agency Bravoure versterkt het team met Matthijs Tielman (1982) als Strategy Director. Hij maakt de overgang van content marketing bureau Wayne Parker Kent naar Bravoure.
Lees verder

Thuiswinkel.org waarschuwt voor malafide webwinkel fitsport-winkel.com
Thuiswinkel.org waarschuwt voor de malafide webwinkel fitsport-winkel.com. Op de website wordt een vals Kamer van Koophandel nummer gebruikt, evenals een vals btw-nummer, en misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres van een andere partij.
Lees verder