zaterdag 12 maart 2022

Influencers stoppen met neplikes en nepvolgers na waarschuwing

EMERCE
Influencers stoppen met neplikes en nepvolgers na waarschuwing
Influencers en bedrijven zijn gestopt met het gebruiken van neplikes en nepvolgers. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft eind vorig jaar zes influencers die op grote schaal neplikes kochten, hierop aangesproken.
Lees verder

Maker van Pokémon GO koopt AR-platform
Niantic, de maker van spellen als Pokémon Go, koopt het vijf jaar oude 8th Wall. Dat bouwde een ontwikkelaarsplatform voor AR-toepassingen.
Lees verder

Russische vraag naar VPN's: +1.092%
De vraag naar VPN's, beveiliging van internetverbindingen, in Rusland is door het dak gegaan. Ook in Oekraïne stijgt de vraag met honderden procenten.
Lees verder

Groningen trekt teugels Airbnb aan
Huiseigenaren in de gemeente Groningen die hun complete woning willen verhuren via Airbnb, Expedia of Booking.com krijgen met strengere regels te maken. De woning mag maximaal dertig dagen worden verhuurd.
Lees verder

Europees onderzoek naar advertentieafspraken tussen Google en Meta
De Europese Commissie start een onderzoek naar advertentie afspraken tussen Google en Meta (Facebook). Mogelijk zijn de afspraken in strijd met de Europese mededingingsregels.
Lees verder

Pakketbezorgers in de knel door hoge benzineprijzen
Gelderse pakketbezorgers maken zich grote zorgen over de brandstofprijzen die maar blijven stijgen. De exorbitante prijsstijging van de brandstof dreigt een te grote kostenpost te worden.
Lees verder

Rusland blokkeert nu ook Instagram
Rusland heeft besloten om vanaf maandag ook Instagram te blokkeren nadat Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, zijn beleid rond haatberichten in enkele landen had versoepeld.
Lees verder

Geen app-aankopen meer in Rusland
Russen kunnen voorlopig niet langer aankopen doen via Google Play of de App Store van Apple. De applicatiewinkels blijven wel beschikbaar.
Lees verder

Infographic: hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde
Een op de drie Nederlandse werknemers geeft aan te veranderen van baan als hun werkgever hen verplicht om volledig terug naar kantoor te gaan. 85 procent van de werknemers wil bovendien dat de baas niet bepaalt op welke dagen zij naar kantoor moeten komen, dat willen zij zelf bepalen. Dat blijkt uit de nieuwste Monitor Hybride Werken van KPN.
Lees verder