vrijdag 11 maart 2022

Belsimpel breidt uit: websites in acht talen beschikbaar

EMERCE
Belsimpel breidt uit: websites in acht talen beschikbaar
Belsimpel heeft inmiddels vijftien Gomibo-domeinen gelanceerd, waardoor klanten van Slovenië tot Italië en Ierland hun telefoon en toebehoren bij Gomibo kunnen bestellen. Tot nu toe waren deze websites beschikbaar in het Engels, met een uitzondering voor Gomibo.de.
Lees verder

'Afkoelingsperiode' voor online gokvergunning loopt 1 april af
Op 1 april 2022 loopt de zogenoemde afkoelingsperiode van twee jaar en negen maanden af die werd toegepast bij het beoordelen van een aanvraag van een online kansspelvergunning. Vanaf die datum wordt bij aanvragen door de Kansspelautoriteit (Ksa) langer teruggekeken of er illegaal online kansspelen zijn aangeboden.
Lees verder

Enorme FTTH-concurrentie brengt uitrol naar recordhoogte
Met een ongekend hoge groei van 885.000 gepasseerde woningen beleefde de Nederlandse FTTH-markt een recordjaar in 2021. Het totaal aantal aansluitingen kwam op 4,57 miljoen. Nog niet eerder werden er zoveel huishoudens voorzien van een glasvezelaansluiting, zo blijkt uit FTTH in the Netherlands 2022, het jaarlijkse rapport van Telecompaper.
Lees verder

Deutsche Post DHL: transportkosten omhoog door oorlog
Transporteren tussen Azië en Europa worden langer in afstand en kerosine wordt duurder. Beide ontwikkelingen zijn het directe gevolg van de oorlog in Oekraïne. Bedrijven en consumenten krijgen de rekening gepresenteerd, zegt logistiek concern Deutsche Post DHL.
Lees verder

TikTok wil Amerikaanse gegevens onderbrengen bij Oracle
TikTok gaat alsnog gegevens van zijn Amerikaanse gebruikers onderbrengen bij Oracle, zo meldt Reuters. Moederbedrijf ByteDance kan er dan niet meer bij.
Lees verder

Wachttijden zeevervoer lopen op
De internationale logistieke keten in de scheepvaart komt verder onder spanning. Aanvoer- en wachttijden lopen op.
Lees verder

Tweede Kamer stemt in met betere online consumentenbescherming
Een verbod op het (laten) plaatsen van valse consumentenbeoordelingen bij webwinkels en digitale platforms is een stap dichterbij. De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel modernisering consumentenbescherming.
Lees verder

Heineken introduceert nieuw biertje in metaverse
De introductie in de fysieke wereld vond al plaats, maar volgende week presenteert Heineken ook in een virtuele wereld zijn nieuwe Silver-bier.
Lees verder

DHL blijft bezorgen voor Wehkamp
Wehkamp en DHL Parcel blijven de komende drie jaar samenwerken om pakketjes te versturen naar klanten van Wehkamp en kleertjes.com. Vandaag tekenen Graham Harris (CEO Wehkamp) en Wouter van Benten (CEO DHL Parcel Benelux) het contract waarmee het 33-jarige partnership verlengd wordt.
Lees verder