Doorgaan naar hoofdcontent

'Amerika overweegt miljoen vaten olie per dag vrij te geven'

'Amerika overweegt miljoen vaten olie per dag vrij te geven'
De Verenigde Staten overwegen om gedurende enkele maanden elke dag één miljoen vaten olie vrij te geven. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De regering-Biden hoopt de benzineprijzen zo omlaag te brengen.
Lees verder

Marjan Rintel nieuwe CEO KLM
NS-directeur Marjan Rintel wordt met ingang van 1 juli 2022 de nieuwe baas van KLM. Moederbedrijf Air France-KLM maakte bekend dat zij bij de luchtvaartmaatschappij de opvolger wordt van Pieter Elbers.
Lees verder

Bedrijven in zwaar weer door hoge energieprijzen
Veel Nederlandse bedrijven belanden in zwaar weer door de explosieve stijging van de energieprijzen. Alleen dit jaar al kost ze dat 22 miljard euro. En ook volgend jaar blijven gas en elektriciteit waarschijnlijk historisch duur.
Lees verder

Italië beëindigt coronanoodtoestand
Na ruim twee jaar beëindigt Italië vandaag de noodtoestand die er vanwege de coronapandemie gold. Premier Mario Draghi belooft dat het land stapsgewijs terugkeert naar normaal.
Lees verder

Transportsector wil beter stroomnet voor verduurzamen trucks
Transportbedrijven maken nog maar weinig de overstap naar elektrisch rijden. Volgens brancheverenigingen RAI Vereniging en Transport en Logistiek Nederland (TLN) komt dat door de huidige toestand van het elektriciteitsnet, waarvan de capaciteit volstrekt onvoldoende is. De belangenclubs pleiten...
Lees verder

Zelenski roept in Tweede Kamer op tot handelsembargo Rusland
In een speech tot de Tweede Kamer heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski opgeroepen om alle handel met Rusland te stoppen. Specifiek vraagt hij ook om een embargo tegen Russische olie en gas, 'zodat je geen miljarden betaalt aan de oorlog'.
Lees verder

Cao-lonen afgelopen jaren niet zo hoog gestegen als nu
De cao-lonen zijn afgelopen maand met ruim 3 procent gestegen, en dat is de grootste sprong in jaren. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van werkgeversvereniging AWVN. Deze stijging van 3,3 procent is het hoogste maandgemiddelde in jaren. Er is flinke inflatie en daarmee stijgen ook de lonen.
Lees verder

'Compleet wantrouwen in Oekraïne richting Rusland'
Er is een compleet wantrouwen van Oekraïners richting Rusland. Nadat er eerder deze week positieve berichten naar buiten kwamen over de vredesonderhandelingen, zegt president Zelenski inmiddels dat de onderhandelingen nog zonder concreet resultaat zijn. 'Als je het hebt over die onderhandelingen,...
Lees verder

Or KLM verrast door snelheid benoemingsproces Rintel
De ondernemingsraad (or) van KLM is verrast door de snelheid van het benoemingsproces voor de opvolger van de huidige KLM-baas Pieter Elbers. Een dag eerder schoof de raad van commissarissen NS-topvrouw Marjan Rintel naar voren als kandidaat voor de functie van president-directeur bij de...
Lees verder

Stichting eist 400 miljoen euro van Vattenfall om 'onterechte nota's'
De stichting Nuon Claim eist 400 miljoen euro van energiebedrijf Vattenfall en daagt het bedrijf voor de rechter. Volgens de claimstichting heeft Nuon - het huidige Vattenfall - jarenlang ten onrechte energiekosten in rekening gebracht bij duizenden ondernemers.
Lees verder

Datacenters zien het liefst aanpassing energiebron
Veel Nederlandse bedrijven belanden in zwaar weer door de explosieve stijging van de energieprijzen. Alleen dit jaar al kost ze dat 22 miljard euro, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. En ook volgend jaar blijven gas en elektriciteit waarschijnlijk historisch duur. Ook datacenters hebben veel last...
Lees verder

'Energiekosten huishoudens eurozone nog verder omhoog'
De kosten voor huishoudens in de eurozone voor gas, stroom en brandstof zullen dit jaar met in totaal 230 miljard euro stijgen vanwege de sterk toegenomen prijzen door de oorlog in Oekraïne. Dat zeggen economen tegen persbureau Bloomberg.
Lees verder