dinsdag 1 februari 2022

Zalando verkoopt Apple-producten, geen iPhones

EMERCE
Zalando verkoopt Apple-producten, geen iPhones
Zalando neemt producten van Apple op zijn assortiment vanwege het lifestyle-uitstraling. Daar rekent de kledingwinkel geen telefoons, tablets of computers toe.
Lees verder

Centrale Bank Rusland wil maatregelen tegen crypto
Na China wil ook de Russische centrale bank het gebruik en het delven van cryptomunten verbieden. Crypto zou een bedreiging zijn voor de financiƫle stabiliteit, het welzijn van burgers en de soevereiniteit van het monetaire beleid.
Lees verder

Bestedingen (digitale) buitenreclame in 2021 met 32 procent gegroeid
De bestedingen aan (Digitale) Out Of Home (OOH) reclame zijn in 2021 met 32 procent gegroeid tot een bedrag van 187 miljoen. De grootste groei kwam in 2021 voor rekening van digitale out of home (DOOH), waar 84 miljoen aan werd besteed tegen 52 miljoen in 2020. Het aandeel van digitaal staat daarmee inmiddels op 45 procent.
Lees verder

55 miljoen euro groeigeld voor Channable
Het Europees werkende investeringsfonds Partech Partners neemt, samen met Peak, voor 55 miljoen euro een belang in de leverancier van e-commercetechnologie Channable.
Lees verder

Sony neemt Destiny-maker Bungie over
Alweer is er een grote overname in de gamessector na de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft. Sony Interactive Entertainment neemt gamestudio Bungie over voor 3,6 miljard dollar. De studio is bekend vanwege de Halo-serie en maakt nu Destiny.
Lees verder

Effect coronavirus op mediagebruik houdt aan in 2021
De hoge mate van digitale mediaconsumptie die in 2020 door de uitbraak van het coronavirus is ontstaan houdt ook in 2021 aan. Vooral het gebruik van social media, (video)bellen, chatten en appen is sinds de start van de pandemie toegenomen. Dit en meer blijkt allemaal uit het onderzoek 'Trends in Digitale Media' dat onderzoeksbureau GfK jaarlijks uitvoert.
Lees verder

Coolblue komt naar Den Bosch
Deze zomer opent Coolblue een winkel in Den Bosch. In de winkel kunnen klanten meer dan 1000 producten zelf ervaren. In en rondom de stad werden er al bestellingen met de eigen bezorgservice CoolblueFietst geleverd.
Lees verder

HBO Max lanceert kort na Viaplay in Nederland
HBO Max, de premium streamingdienst van WarnerMedia, is vanaf 8 maart 2022 in Nederland beschikbaar, een kleine week nadat Viaplay zijn diensten in Nederland start.
Lees verder

Europa: digitale rechten en principes als strategie
Europa wil zijn stempel op de digitale toekomst van de wereld drukken. Daartoe speelt het de morele kaart van 'digitale rechten en principes', een set afspraken waar de samenlevingen in de EU zich aan moeten houden.
Lees verder