vrijdag 11 februari 2022

Xiaomi gaat zich toeleggen op high-end telefoons

EMERCE
Xiaomi gaat zich toeleggen op high-end telefoons
Het Chinese Xiaomi Corp zal zich de komende tijd concentreren op het high-end segment van de wereldwijde smartphonemarkt, zegt oprichter CEO Lei Jun.
Lees verder

Klassieke muziekdienst Apple gaat mogelijk Apple Classical heten
Apple Classical lijkt de naam te worden voor Apples nieuwe app voor klassieke muziek. Die app is het resultaat van de overname van het Nederlandse Primephonic vorig jaar augustus.
Lees verder

Booking.com zet duizenden medewerkers aan de kant
Booking.com voert een reorganisatie door waarbij het afscheid neemt van vrijwel alle medewerkers van de klantenservice. Hun contracten worden overgenomen door een extern bedrijf.
Lees verder

Archief Hof van Friesland gedigitaliseerd met behulp van kunstmatige intelligentie
Het handgeschreven archief van het Hof van Friesland, tussen 1499 en 1811 de hoogste rechtbank van Fryslân, wordt gedigitaliseerd en leesbaar gemaakt voor een breed publiek met behulp van kunstmatige intelligentie. Dat meldt Omrop Fryslan.
Lees verder

Monopolieklacht Europese uitgevers tegen Google
Europese uitgevers vragen de Europese Commissie onderzoek te doen naar misbruik van marktmacht door Google. Druk op de techgigant groeit, maar het kan nog jaren duren voordat er een uitspraak ligt.
Lees verder

Microsoft gaat meer experimenteren in Dev Channel
Microsoft gaat meer experimenteren in het Dev Channel voor ontwikkelaars: daar komen ook concepten die de eindstreep vermoedelijk niet eens gaan halen.
Lees verder

Cryptovariant van de roepie op komst
Nog dit jaar wil India een digitale munt lanceren, de cryptovariant van de roepie.
Lees verder

Samsung opent in Breda tweede Experience Store
Samsung heeft in het centrum van Breda een nieuwe Samsung Experience Store geopend. De Experience Store Breda, die is gevestigd aan de Eindstraat in hartje centrum, is de tweede Samsung Experience Store van Nederland. De eerste staat in Utrecht.
Lees verder

Naam 'realityOS' duidt op Apple besturingssysteem voor AR/VR
Er zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuw besturingssysteem van Apple. Het gaat om realityOS, bedoeld voor AR- en VR-toepassingen.
Lees verder