Doorgaan naar hoofdcontent

TikTok, Snapchat en Twitter winnaars bij gebruik sociale media

EMERCE
TikTok, Snapchat en Twitter winnaars bij gebruik sociale media
TikTok is de grote winnaar qua gebruik van sociale media in Nederland. Ook Instagram maakt een opvallend grote sprong. Alleen Facebook groeit niet meer op de Nederlandse markt. Dat zijn enkele conclusies uit het Nationale Social Media onderzoek 2022 van Newcom.
Lees verder

AP tegen uitgevers: zoek alternatieve advertentiemethode
De Autoriteit Persoonsgegevens adviseert uitgevers om direct een alternatief te zoeken voor een veelgebruikte methode voor het plaatsen van advertenties op basis van bezoekersgegevens. De toezichthouder zegt dat naar aanleiding van de uitspraak vorige week van de Belgische privacywaakhond. Die stelde vast dat de methode van vakorganisatie IAB Europe strijdig is met de Europese privacyregels.
Lees verder

ING Research: Europese regelgeving voor de halfgeleidersector is goed idee
In een vanochtend gepubliceerd rapport geven ING economen aan waarom zij positief staan tegenover Europese investeringen en regelgeving om de Europese halfgeleiderindustrie te stimuleren. Zo wordt gedacht aan de bouw van nieuwe halfgeleiderfabrieken voor het versterken van de bestaande Europese industrie, in een poging de afhankelijkheid van Aziƫ en de Verenigde Staten terug te dringen.
Lees verder

FNV overweegt gang naar rechter om handhaving wet tegen schijnzelfstandigheid
FNV overweegt om de overheid via de rechter te dwingen om de wet DBA te gaan handhaven. Dat heeft de vakbond in een brief aan minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Van Rij (Financiƫn), laten weten.
Lees verder

Penetratie Europees e-commerce naar 74%
Nederland is Europa's grootste e-commerceland gekeken naar het percentage online shoppers: 94 procent. In Europa ligt het gemiddeld op 74 procent.
Lees verder

Rechtszaak tegen weigering van contant geld door bioscoop
Vanochtend behandelt de Rechtbank Gelderland het beroep dat de Arnhemse privacy-activist Michiel Jonker heeft ingesteld tegen de weigering van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om handhavend tegen arthouse-bioscoop Focus Filmtheater in Arnhem. De bioscoop weigert contante betaling te accepteren.
Lees verder

Just Eat Takeaway weg van Amerikaanse beurs
Just Eat Takeaway levert zijn beursnotering vrijwillig in bij de Nasdaq-organisatie. Dat moet eind maart rond zijn.
Lees verder

800.000 huishoudens met robotstofzuiger
Ongeveer 3 procent van de Nederlandse huishoudens is van plan een robotstofzuiger te kopen. Dit betekent dat het aantal huishoudens met een robotstofzuiger kan groeien tot 800.000 in 2022. iRobot is de duidelijke marktleider in deze categorie en de meeste robotstofzuigers worden via bol.com gekocht, zo blijkt uit de vijfde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.200 Nederlanders.
Lees verder

Datingapp Bumble koopt Franse concurrent
Datingapp Bumble neemt het Franse Fruitz over voor een onbekend bedrag. Daarmee probeert het Amerikaanse datingappbedrijf nog meer voet aan de grond in Europa te krijgen.
Lees verder