woensdag 2 februari 2022

Recordinvesteringen in Nederlandse startups

EMERCE
Recordinvesteringen in Nederlandse startups
Voor het derde jaar achtereen gaat er een record aan durfkapitaal naar Nederlandse startups. Sinds 2018 zijn deze investeringen zelfs exponentieel gegroeid. In 2021 is er in totaal 5,3 miljard euro geïnvesteerd, ruim drie keer zoveel dan de 1,7 miljard euro in 2020, wat al het dubbele bedrag was van 2019, blijkt uit het Quarterly Startup Report.
Lees verder

Nederland blijft koploper internationale e-commerce
Nederland is nog steeds een koploper wat betreft internationale e-commerce. De consument kijkt makkelijk over de landsgrenzen en de logistieke infrastructuur hier is uitmuntend.
Lees verder

Versus: iPhone 12 Pro & 13 Pro
Het is een jaarlijks gegeven: het najaar betekent nieuwe iPhones. Ditmaal wederom vier stuks: de 13, 13 mini, 13 Pro en 13 Pro max. Wij vergelijken de pro met die van vorig jaar. Natuurlijk is er weer een snellere processor, grotere batterij en betere camera. Het zijn nou juist ook weer de dingen die van de iPhone Pro 13 een onverslaanbaar toestel maken.
Lees verder

T-Mobile start met Eco-SIM van 100% gerecycled PVC
T-Mobile start met de uitgifte van de nieuwe Eco-SIMs. Deze Eco-SIMs worden gemaakt van 100% gerecycled PVC afkomstig van oude koelkasten. Ook de verpakkingen van de nieuwe sims zijn FSC gecertificeerd.
Lees verder

Azerion genoteerd aan de Amsterdamse beurs
Gamebedrijf Azerion heeft vandaag een notering aan het Amsterdamse Damrak gekregen. Het aandeel opende vanochtend op 9,80 euro.
Lees verder

Exponentiële groei digitale audioreclame
De audioreclamebestedingen in 2021 bedragen 209,5 miljoen euro, een stijging van 23,4 procent ten opzichte van 2020. Vooral digitale audioreclame groeit hard. Het gaat om meer dan een verdubbeling, van 3,3 naar 7,8 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers van branche-organisatie Audify.
Lees verder

ACM focust in 2022 op digitale economie
Drie thema's krijgen in 2022 extra aandacht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM): energietransitie & duurzaamheid, digitale economie en woningmarkt.
Lees verder

PostNL, Deloitte, bol.com en Google Cloud met startups aan de slag voor verduurzaming e-commerce
PostNL, Deloitte, bol.com en Google Cloud lanceren samen het duurzame innovatieprogramma Econnections. Daarmee willen deze bedrijven de verduurzaming van de e-commercesector versnellen.
Lees verder

Rabobank investeert 3 miljoen euro in de digital health startup Ancora Health
Rabobank investeert 3 miljoen euro in de digital health startup Ancora Health. Ancora Health is een Groningse startup gericht op preventieve gezondheidszorg waarbij je leefstijl als medicijn functioneert. Het bedrijf beschikt over twee hypermoderne studio's in Amsterdam en Eindhoven.
Lees verder