zaterdag 5 februari 2022

Privacymaatregelen Apple kosten andere techbedrijven honderden miljarden

EMERCE
Privacymaatregelen Apple kosten andere techbedrijven honderden miljarden
De privacymaatregelen die Apple in iPhones stopte in het voorjaar van 2021 leverden vier techbedrijven 315 miljard dollar aan gederfde reclame-inkomsten op. Geld dat niet verdiend is omdat consumenten niet ongeremd konden worden afgegraasd.
Lees verder

Mozilla stopt met eigen VR browser
Mozilla, het bedrijf achter de Firefox browser, stopt met zijn Firefox Reality-browser, die vier jaar geleden is ontwikkeld voor gebruik in virtual reality-omgevingen.
Lees verder

Postzegels Royal Mail krijgen QR code
Royal Mail gaat het huidige ontwerp van 'alledaagse' postzegels met het profiel van de Britse koningin uitfaseren en vervangen door postzegels met QR code.
Lees verder

Shopping-app Klarna breidt uit met eco-fashion
Klarna gaat een samenwerking aan met Good On You ter uitbreiding van het winkelaanbod in zijn app. De nieuwe partner brengt producten van 23 kledingmerken in van wie vaststaat dat hun producten eco-vriendelijk zijn gemaakt.
Lees verder

Alternatief betaalsysteem bij Apple nauwelijks goedkoper
Nederlandse datingapps mogen bij de App Store van Apple een alternatief betaalsysteem gebruiken, maar moeten alsnog 27 procent commissie betalen aan Apple, zo laat het bedrijf weten. Dat is nauwelijks goedkoper dan wanneer ze het betaalsysteem van Apple zelf zouden gebruiken.
Lees verder

Objectiv.io wordt open-source productanalytics
Objectiv doorliep een pivot en levert nu open-source productanalytics. De start-up haalt omslachtig, repeterend werk weg bij datascienceteams wat hen bovendien scherpere data oplevert.
Lees verder

Weer Britse boete voor Facebook vanwege GIPHY
Niet alleen moet Meta filmpjesdienst GIPHY verkopen, het Facebook-moederbedrijf moet ook nog 1,5 miljoen pond (ruim 1,7 miljoen euro) betalen aan de Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA).
Lees verder

Schikking tussen de Staat en De Telegraaf over tv-gids
De Staat moet de Telegraaf 4,25 miljoen euro betalen als gevolg van een langlopend geschil over de implementatie van de databankenrichtlijnen in de Nederlandse wetgeving. De Telegraaf heeft hierdoor geen eigen tv-gids kunnen publiceren in de zaterdagbijlage.
Lees verder

Telegram overlegt met Duitse regering over bedreigingen
Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft direct contact kunnen leggen met de leiding van Telegram Messenger en gesprekken gevoerd over de aanpak van bedreigingen, beledigingen en oproepen tot moord.
Lees verder