vrijdag 25 februari 2022

Gerucht: Gorillas denkt over beursgang

EMERCE
Gerucht: Gorillas denkt over beursgang
Flitsbezorger Gorillas zou op zoek zijn naar honderden miljoenen euro's nieuw groeigeld. Een beursgang is een van de routes die zakenbank Morgan Stanley verkent.
Lees verder

Tesla wil tienduizenden games in auto's
Autofabrikant Tesla wil dat zijn infotainsysteem compatibel wordt met gamingdienst Steam.
Lees verder

Verregaande digitalisering helpt Mediahuis
Mediahuis groep zette in 2021 naar eigen zeggen opnieuw een sterk resultaat neer. In de consumentenmarkt groeide het totale aantal digitale abonnees in Nederland, Belgiƫ, Luxemburg en Ierland met 20 procent. De heropleving van de advertentiemarkt, in combinatie met het ontwikkelen van nieuwe digitale advertentieoplossingen, zorgde voor een groei in advertentie-inkomsten.
Lees verder

Mediabestedingen Valentijn: bloemenbranche spring eruit
Er is dit jaar door Nederlandse bedrijven binnen de bloemen- en plantensector het meest uitgegeven aan reeclame voor Valentijnsdag. Uit onderzoek naar de bruto mediabestedingen rondom Valentijn blijkt deze branche het meest te hebben uitgegeven aan offline advertenties: ruim 830.000 euro. In totaal werd er bijna 3,4 miljoen euro uitgegeven aan offline advertenties voor Valentijn, blijkt uit onderzoek van monitoring bedrijf Adfact.
Lees verder

Europa bestelt minder bij AliExpress vanwege BTW-plus
Het aantal Europese orders bij AliExpress is in het vierde kwartaal teruggelopen. Reden: de BTW-heffing op bestellingen van items die goedkoper zijn dat 22 euro.
Lees verder

Noordhoff betreedt de NFT-markt met speciale editie
Als eerste educatieve uitgever ter wereld brengt Noordhoff een boek uit op een NFT-platform. Bouwen aan digitaal vertrouwen van de auteurs Maarten de Borst en Marijn Romme verschijnt als regulier boek, maar daarnaast ook als Limited Edition en Artist Edition.
Lees verder

Bpost kan lastig jaar verwachten
Bpost heeft afgelopen jaar zijn eigen winstdoelstelling overtroffen. Maar 2022 wordt lastig door stijgende kosten en het feit dat Amazon zelf investeert in een logistiek centrum in Antwerpen.
Lees verder

Coinbase onzeker over toekomst
Cryptowisselkantoor Coinbase is tevreden over de resultaten in het vierde kwartaal, maar is voorzichtig over het huidige kwartaal. Vandaar de koers nabeurs toch daalde.
Lees verder

BUX, de zin en onzin van NFT's en de opmars van sextech – Emerce magazine #188 is uit, lees hem gratis
Met onder andere Prosus en Tencent aan boord moet het Nederlandse BUX de komende jaren extra hard doorgroeien. Als Nederlandse fintech zijn er echter extra groeidrempels te slechten, stelt CEO Yorick Naeff in de nieuwe editie van Emerce Magazine. "Verhuizen kan een optie worden."
Lees verder