maandag 28 februari 2022

Daling online omzet zet door

EMERCE
Daling online omzet zet door
De online omzet was in januari 8,5 procent lager dan in januari 2021. Webwinkels hebben 4,7 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), daalde met 12,2 procent. In januari 2021 groeide de online omzet nog met bijna 89 procent.
Lees verder

PostNL bezorgde recordaantal pakketten in 2021
PostNL bezorgde een recordaantal pakketten in 2021: 384 miljoen, een toename van 13,8 procent. De volumeontwikkeling van reguliere post nam af met 0,3 procent, meldt het bedrijf vanochtend bij de definitieve jaarcijfers.
Lees verder

MWC 2022 van start, rekent op 50.000 bezoekers
Het Mobile World Congress in Barcelona, dat vandaag officieel van start gaat, hoopt deze week 50.000 bezoekers te ontvangen. Het telecomcongres moest in 2020 vanwege corona op het allerlaatst worden afgelast en organiseerde afgelopen zomer een uitgeklede versie.
Lees verder

Consumentenbond: Haken en ogen aan vliegtickets via ticketsites
Consumenten kunnen vliegtickets beter rechtstreeks boeken bij de luchtvaartmaatschappij dan bij een ticketsite. Dat concludeert de Consumentenbond. De zogenaamde bemiddelaars brengen vaak extra kosten in rekening. Bij annuleringen wachten consumenten over het algemeen langer op hun geld.
Lees verder

2021: Vraag sameday delivery steeg 69 procent
De Nederlandse consument wil meer dan ooit zelf kunnen bepalen wanneer hij webwinkels hun pakketjes laten bezorgen. Men wil niet per se de snelste leveroptie, maar bezorging op de dag van bestelling wordt wel steeds populairder.
Lees verder

ACM en AT onderzoeken veiligheid en juiste informatie bij verkoop slimme apparaten
Toezichthouders ACM en Autoriteit Telecom gaan onderzoek doen naar de veiligheid en de juiste informatie bij de verkoop slimme apparaten.
Lees verder

Delen van persoonsgegevens met als doel intimidatie wordt strafbaar
Het delen van persoonsgegevens om iemand te intimideren, ook wel doxing genoemd, moet strafrechtelijk kunnen worden aangepakt. Minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie […]
Lees verder

Omzet Azerion naar 308 miljoen
Online spellenbedrijf Azerion zag de omzet in 2021 met 115 miljoen euro toenemen tot 308 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat verdubbelde bijna tot 121 miljoen.
Lees verder

MWC: RTL test mobiele tv-uitzendstraat via 5G
RTL Duitsland en T-Mobile houden technische proeven om live televisie te kunnen uitzenden via het 5G-netwerk.
Lees verder