donderdag 3 februari 2022

400 miljoen dollar voor cryptowisselkantoor FTX

EMERCE
400 miljoen dollar voor cryptowisselkantoor FTX
Het Amerikaanse cryptowisselkantoor FTX heeft 400 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, waaronder SoftBank, tegen een waardering van 32 miljard.
Lees verder

Groenland schaft vaste telefoon af
Groenland schaft de vaste telefoon af. Dat blijkt uit een aankondiging van de Groenlandse monopolist Tusass (voorheen Tele Greenland). Volgens het staatsbedrijf is de technologie verouderd en worden er geen reserveonderdelen meer geproduceerd.
Lees verder

Real time bidding aan de ketting gelegd, in strijd met privacywetgeving
De Europese veilingsystemen voor online advertenties voldoen niet aan de Europese privacywetgeving en moeten op de schop. De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit legt branchevereniging IAB Europe daarom een boete van 250.000 euro op, en sancties om de werking van systeem te verbeteren.
Lees verder

180 miljoen betaalde abonnementen voor Spotify
De omzet van muziekkanaal Spotify groeide in het vierde kwartaal naar 2,6 miljard euro, 24 procent meer dan een jaar eerder. 2,2 miljoen euro kwam uit abonnementen en 394 miljoen uit advertentieverkoop. De koers ging zojuist omlaag vanwege sombere vooruitzichten. Spotify rekent op minder abonnees in het eerste kwartaal.
Lees verder

Metaverse activiteiten Facebook zwaar verliesgevend
De metaverse activiteiten van Meta (moederbedrijf Facebook) zijn met 3,3 miljard dollar nog zwaar verliesgevend en staan in schril contrast met de 15,8 miljard dollar die de apps opbrengen. Het is voor het eerst dat Meta deze cijfers uitsplitst.
Lees verder

Positieve resultaten voor Qualcomm
Chipfabrikant Qualcomm blijft profiteren van de zwakke positie van Huawei, waardoor veel Chinese telefoonmerken, waaronder Xiaomi, Honor en Oppo, zich tot Qualcomm wenden voor zijn chiptechnologie.
Lees verder

'Vindbaarheid het grootste probleem bij podcasts'
De vraag naar podcasts vlakt af, maar het aanbod blijft groeien. Dit maakt het grootste probleem duidelijk: slechte vindbaarheid en weinig middelen om content te ontdekken.
Lees verder

Shoppingplatform Productpine haalt 2,5 miljoen euro op
Productpine, het online shopping platform dat merken helpt producten rechtstreeks aan de consument te verkopen, heeft tijdens een internationale financieringsronde onder leiding van Acequia Capital uit de Verenigde Staten en NFQ Capital uit Duitsland 2,5 miljoen euro opgehaald.
Lees verder

R&D-uitgaven ruim 18 miljard euro in 2020
Bedrijven, instellingen en het hoger onderwijs gaven in 2020 bijna 18,4 miljard euro uit aan research en development (R&D) met eigen en ingeleend personeel. Dit is een stijging van ruim een half miljard euro ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit nieuwe voorlopige cijfers van het CBS.
Lees verder