donderdag 20 januari 2022

"Wij verduurzamen ons bedrijfspand met een relatief kleine investering"

"Wij verduurzamen ons bedrijfspand met een relatief kleine investering"

Toen Jeroen de Grijs las dat alle bedrijfspanden in 2023 energielabel C moeten hebben, zat hij met de handen in het haar. Energieadvies vanuit de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) bood hem rust en duidelijkheid. "Daarin stond precies met welke maatregelen we energie kunnen besparen."

Lees verder

Financiële ondersteuning bij circulair ondernemen

Bent u een ondernemer, consultant, adviseur of intermediair en bezig met circulaire economie? En wilt u weten welke mogelijkheden voor financiële ondersteuning wij u bieden? Neem deel aan het online event en maak kennis met de businesskansen van circulaire projecten.   

Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari 2022 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Op dinsdagochtend 8 februari organiseren wij daarom een informatiebijeenkomst voor ondernemers met circulaire ambities.

Lees verder

"Onze circulaire woningen zijn beter bestand tegen klimaatverandering"

Het Nederlandse bedrijf Easy Housing timmert hard aan de weg met een concept van circulaire huizen voor opkomende economieën. Het eerste huis is onlangs opgeleverd in Mozambique. Met hulp van het Versnellingshuis Nederland Circulair! kijkt Easy Housing zelfs al naar introductie van de huizen in Zuidoost-Azië.

Bij het concept van Easy Housing gaat het om houten woningen die binnen 8 weken neergezet kunnen worden. Directeur Wolf Bierens legt uit: "Het is een bouwsysteem waarmee één- of tweelaagswoningen gebouwd kunnen worden."

Lees verder

"De HER+-regeling heeft mijn groengas-project gered"

Ambitieuze melkveehouder Frank van Genugten realiseerde samen met Host Biogas bv en zo'n 15 andere melkveehouders een monovergistingsinstallatie. Mét steun uit de regeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). "We willen aantonen dat dit concept voor monovergisting rendabel kan zijn."

De monovergistingsinstallatie zet verse mest om in groengas, onder de vlag van Landbouwbedrijf GroeneWoudGas. Jaarlijks is de productie voldoende om 750 huishoudens in Sint-Oedenrode, Nijnsel, Olland en Boskant van gas te voorzien.

Lees verder

Blog: Tips aanvragen subsidie innovatie van stallen

De Subsidie onderzoeken en ontwikkelen innovaties stalsystemen

Lees verder