dinsdag 25 januari 2022

‘Webwinkelen buiten de EU blijft risico’

EMERCE
'Webwinkelen buiten de EU blijft risico'
Consumenten doen er goed aan geen producten te kopen bij webwinkels van buiten de EU, of het nu elektrische apparaten, sieraden, cosmetica, bestrijdingsmiddelen of medicijnen zijn. De producten vallen vaak tegen, werken slecht of zijn ronduit onveilig. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek.
Lees verder

PostNL heeft in 2021 384 miljoen pakketten bezorgd
PostNL heeft in 2021 384 miljoen pakketten bezorgd, een groei van circa 14 procent ten opzichte van 2020. In het vierde 2021 daalde het pakkettenvolume ondanks lockdowns met 5,3 procent.
Lees verder

Nieuwe toetsenbord- en muiscombinatie van Logitech
Logitech heeft de POP Keys, POP Mouse en Logitech Desk Mat gelanceerd, de nieuwste producten in de Logitech Studio Series. Speciaal om aan je werkroutine meer karakter, plezier en zelfexpressie te geven, stelt het bedrijf.
Lees verder

ING: Groei online retail omlaag naar 6 procent
De lockdowns in 2020 en 2021 hebben de online verkopen een enorme boost gegeven, maar nu de versoepelingen in de rest van 2022 naar verwachting zullen uitblijven zal het groeitempo van thuiswinkelen naar verwachting 'normaliseren' tot 5 procent voor webwinkels en 7,5 procent, zo verwacht ING Research.
Lees verder

Weer nieuwe Belgische online super
Opnieuw is een online supermarkt voor de Belgische markt opgestaan: Rayon. Als eerste in zijn soort zal het platform het hele land bedienen, meldt Gondola.
Lees verder

Diederik Breijer leidt nieuwe groep United Playgrounds
Een nieuw bureaunetwerk ziet het licht in de vorm van United Playgrounds. Diederik Breijer staat er aan de leiding. Standard Investment begeleidt financiële kant.
Lees verder

Nederlandse verkopers laten Amazon.nl links liggen
Nederlandse online handelaren worden niet warm of koud van Amazon.nl. Slechts twee procent van de verkopers op de Nederlandse site van Amazon is afkomstig uit Nederland. De rest, vrijwel alles dus, komt uit het buitenland.
Lees verder

Tachtigduizend Nederlanders sluiten zich aan bij massaclaim datalek GGD
Ruim tachtigduizend Nederlanders hebben zich aangesloten bij de massaclaim tegen het ministerie van Volksgezondheid over het datalek bij de GGD. De stichting ICAM eist honderden euro's schadevergoeding voor elk slachtoffer van het datalek.
Lees verder

Thuiswinkel.org vraagt Tweede Kamer herziening garantieregels
Morgen vergadert de Tweede Kamer over nieuwe regels voor garanties van gekochte producten. Thuiswinkel.org vreest dat de 'krappe' Europese regels het uitgedokterde Nederlandse systeem overneemt.
Lees verder