donderdag 13 januari 2022

Webinar: Isoleren doe je samen - voor uitvoerders

Webinar: Isoleren doe je samen - voor uitvoerders

Op 1 februari organiseren wij het webinar: Isoleren doe je samen - voor uitvoerders. In dit webinar krijgt u inzicht in de bestaande regelingen voor isolatie. Daarnaast geven we een inkijkje in de regelingen die nog gaan komen.

Ook gaan we tijdens de online bijeenkomst in op de voorwaarden die we stellen aan isolatiemaatregelen. Zo kunt u ook uw klanten goed informeren.

Lees verder

Webinar Intellectueel Eigendom - introductie rechten en beschermingsvormen (17 maart)

Hoe zit het met Intellectueel Eigendom? Op welke manier beschermt u uw idee├źn, uitvindingen, producten en merken?

Maak in 1 uur kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.

U maakt kennis met:

  • Auteursrecht
  • Handelsnaam
  • Merken
  • Modelrecht
  • Bedrijfsgeheim
  • Octrooi/patent

Na dit webinar weet u op welke manieren u uw creatieve idee, uitvinding of merk kunt beschermen en wat daarbij komt kijken.

Lees verder

Webinar Zoeken naar octrooien in databank Espacenet (22 maart)

Een databank waarin (bijna) alle uitvindingen van de afgelopen 200 jaar staan. Van een apparaat uit 1827 om rum te maken uit rietsuiker tot beschermingsmiddelen tegen het COVID-19-virus: ze staan allemaal in octrooidatabank Espacenet. Tijdens het webinar 'Zoeken naar octrooien' van Octrooicentrum Nederland nemen wij u mee op zoektocht door Espacenet.

Lees verder

Webinar Haal meer uit zoekresultaten Espacenet (29 maart)

Octrooidatabank Espacenet bevat een schat aan octrooipublicaties. Maar er komt wel wat handigheid bij kijken om gericht te zoeken in 120 miljoen octrooipublicaties. En vooral om de uitkomsten van die zoektocht te interpreteren.

Tijdens het webinar 'Haal meer uit zoekresultaten Espacenet' laten we met een fictieve case zien welke octrooionderzoeken zinvol zijn om tijdens een ontwikkeltraject uit te voeren, en welke informatie u nog meer uit uw zoekresultaten kunt halen.

Lees verder

Workshop Masterclass Octrooien (8 maart)

Bent u een technische mkb'er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk?

Dan is deze workshop iets voor u.

Betere octrooien

Om een volwaardige gesprekspartner van octrooigemachtigden of andere octrooispecialisten te zijn, heeft u goed inzicht nodig in het octrooisysteem: de eisen van een octrooiaanvraag, de kosten, maar ook een goede inschatting of u actie moet ondernemen bij mogelijke inbreuk van uzelf of anderen.

Lees verder