woensdag 12 januari 2022

"Samenwerking tussen boer en dierenarts maakt kuikens gezonder"

"Samenwerking tussen boer en dierenarts maakt kuikens gezonder"

Steeds meer vleeskuikenhouders richten zich op het voorkomen van problemen. Ze schakelen hulp in van een dierenarts of een voorlichter van het diervoer. Dit is goed voor het dierenwelzijn. Uit cijfers van RVO en de WUR blijkt dat er in 2021 minder voetzoollaesies (VZL) is dan in 2019 en 2020.

Hoe kan het dat de cijfers zijn gedaald? En waar is er nog ruimte voor verbetering? We spraken erover met Chris Schaafsma van RVO, dierenarts Richard Rietema en pluimveehouder Dennis Wenker.

Lees verder

"Het is een uitdaging huurders enthousiast te maken voor aardgasvrij wonen"

De komende 5 jaar worden bijna 6.000 huurwoningen in de Drechtsteden aangesloten op het regionale warmtenet van HVC. Warmtebedrijf HVC en 6 regionale woningcorporaties sloten daarvoor in juni 2021 een overeenkomst. Voor de warmtenetaansluitingen hebben de woningcorporaties een beroep gedaan op de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH).

De betrokken bedrijven ondertekenden dit jaar een samenwerkingsovereenkomst om tot 2050 zoveel mogelijk huurwoningen aan te sluiten op het regionale warmtenet van HVC, te beginnen met 5.930 woningen in de komende 5 jaar.

Lees verder

TVL: hoe ver zijn we op 9 januari?

In totaal zijn 387.204 TVL-aanvragen gedaan. Wekelijks laten we zien hoeveel we afhandelden en welke bedragen we toekenden. Een gedetailleerd overzicht per TVL-openstelling.

Lees verder

"Houding is belangrijk voor je loopbaan"

Iwan Blokker van Lessgo haalde zijn hbo met een 'zesjescultuur'-instelling. In zijn eerste baan kwam hij erachter dat keihard werken ook zijn vruchten afwerpt. Het werd zijn mantra voor de jaren daarna en zijn drijfveer voor samenwerking met het onderwijs. "Als je gedreven bent en overtuigd dat je het kan, krijg je succes. Die houding geef ik ook graag aan studenten mee, omdat die zo belangrijk is in hun loopbaan."

Lees verder

Kansenwebinar Olympische Spelen Parijs 2024

Wilt u leverancier worden voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs? Mis deze kans niet en neem op 16 februari deel aan het kansenwebinar. U komt meer te weten over komende projecten en aanbestedingen voor het Olympisch Dorp.

Live vanuit de studio van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt u meegenomen in de kansen rondom projecten en aanbestedingen voor u als bedrijf, sportorganisatie, of kennisinstelling.

Lees verder