Doorgaan naar hoofdcontent

Onderzoek: Minder tv in 2021, 9 procent meer streaming

EMERCE
Onderzoek: Minder tv in 2021, 9 procent meer streaming
De Nederlandse mediaconsument keek in 2021 dagelijks gemiddeld 128 minuten naar live televisiezenders, 7 minuten minder dan in 2020, en 73 minuten naar on demand video. Gemiddeld werd er weer iets meer on demand gekeken.
Lees verder

Eerste groeiversneller in Verenigde Staten voor Nederlandse start-ups
Nederland start een eigen programma voor startups die sterk willen groeien in de Verenigde Staten. In deze zogeheten ScaleNL Accelerator volgen de komende drie jaar maximaal 60 bedrijven een intensief 12-weeks coachingsprogramma om ze gereed te maken voor succes op de Amerikaanse markt.
Lees verder

Picnic moet jaarrekening herzien
Online super Picnic heeft zijn jaarcijfers over 2019 moeten herzien. Het bedrijf, en daarmee ook accountant Deloitte, hadden een beloning in aandelen over het hoofd gezien, meldt het FD. Het verlies in dat jaar was 5,8 miljoen groter dan gedacht.
Lees verder

SIDN haalt nog maar weinig nepwebwinkels offline
Domeinbeheerder SIDN heeft vorig jaar opvallend weinig nepwebwinkels offline gehaald. Een piek rond de feestdagen bleef uit. In november en december detecteerde SIDN 'slechts' 101 verdachte webwinkels, waarbij het in 36 gevallen daadwerkelijk een nepwebwinkel betrof.
Lees verder

INretail: Haal Nederland van de pauzestand
Branchevereniging INretail roept het kabinet op Nederland van de pauzestand te halen en niet-essentiele winkels weer te openen. Vandaag biedt de vereniging haar plan daarvoor aan het kabinet aan. Dat nu ook burgemeesters in de bres springen voor hun lokale ondernemers en inwoners en het kabinet bestoken met brieven om te heropenen, is een belangrijk signaal, zegt INretail.
Lees verder

Mozilla pauzeert cryptodonaties wegens milieu-impact
De Mozilla Foundation, de organisatie achter browser Firefox, accepteert voorlopig geen cryptogeld meer na protesten van tientallen mensen, waaronder een oprichter van het Mozilla-project.
Lees verder

Marktplaatsbedrijf Ankorstore haalt 250 miljoen euro op
Het Franse inkoopplatform voor Ankorstore voor webwinkels en retailers heeft 250 miljoen nieuw groeikapitaal opgehaald. Daarmee wil het zijn Europese expansie versnellen, te beginnen met Spanje en Italië.
Lees verder

LinkedIn komt met audio evenementen
LinkedIn biedt in de VS binnenkort de mogelijkheid om audio-evenementen op te zetten via het platform in de vorm van een open bèta. Daarvoor is geen software vereist.
Lees verder

Grote delen Europa gereed voor Starlink-internet
Tsjechië, Slovakije en Spanje zijn sinds vorige week ontsloten voor internet via de satellieten van Starlink. Na een nieuwe lancering van tientallen satellieten draaien er nu tegen de tweeduizend nodes in een breedbandnetwerk om de aarde. Dat kunnen er twaalf- tot vijftienduizend worden.
Lees verder