Doorgaan naar hoofdcontent

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief over inwerkingtreding aanvullende productiebeperking kolencentrales

Kamerbrief over inwerkingtreding aanvullende productiebeperking kolencentrales
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over de inwerkingtreding aanvullende productiebeperking kolencentrales.
Lees verder

Kamerbrief over Inwerkingtreding aanvullende productiebeperking kolencentrales
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius informeert de Tweede Kamer over de inwerkingtreding aanvullende productiebeperking kolencentrales. Een soort gelijke Kamerbrief is naar de Eerste Kamer verzonden.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden Kamervragen over kritiek op RIVM-rapporten windmolens
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK - Klimaat en Energie) meldt dat de antwoorden op vragen over de berichten 'Epidemioloog haalt uit: "RIVM-conclusies over windmolens deugen niet"' en 'RIVM verzweeg invloed windlobby op positieve rapporten' later komen dan gebruikelijk.
Lees verder

Kamerbrief over de samenwerkingsovereenkomst VDL Groep en Rivian
Minister Blok (EZK) informeert de Tweede Kamer over de samenwerkingsovereenkomst tussen VDL Groep en Rivian. De productie bij VDL Nedcar voor BMW wordt over enkele jaren beëindigd.  Rivian richt zich volledig op de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen en is  op zoek naar een productielocatie in Europa.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over de fors hogere elektriciteits- en gasprijzen
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK) geeft antwoord op de fors hogere elektriciteits- en gasprijzen. Het Tweede Kamerlid Bontenbal (CDA) heeft de vragen gesteld.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden Kamervragen over dreigende grootschalige stroomuitval
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius meldt dat de antwoorden op vragen over dreigende grootschalige stroomuitval later komen dan gebruikelijk.
Lees verder

Uitstelbrief antwoorden twee sets Kamervragen over het Energy Charter Treaty
Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius meldt dat de antwoorden op twee sets Kamervragen over het Energy Charter Treaty later komen dan gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Leijten (SP) de Tweede Kamerleden Van Raan en Teunissen (beiden PvdD) hebben de vragen gesteld.
Lees verder

Kamerbrief over aanpassingen aan het steunpakket naar aanleiding van de coronamaatregelen
Minister Blok (EZK) stuurt de Eerste Kamer een reactie op het verzoek van de vaste commissie voor EZK/LNV over welke aanpassingen aan het steunpakket naar aanleiding van de coronamaatregelen op korte termijn aan de orde zijn, dit mede in verband met het recente besluit tot een lockdown.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over de haalbaarheidsstudie 'Klimaatneutrale paden TSN IJmuiden' van Roland Berger
Minister Blok (EZK) geeft antwoord op vragen over de haalbaarheidsstudie 'Klimaatneutrale paden TSN IJmuiden' van Roland Berger. Het Tweede Kamerleden Erkens en De Groot (beiden VVD) hebben de vragen gesteld.
Lees verder