donderdag 20 januari 2022

Fairphone levert toestel zonder Google

EMERCE
Fairphone levert toestel zonder Google
Het Nederlandse Fairphone levert zijn jongste toestel nu ook zonder Google diensten. Hiervoor wordt het Googleloze besturingssysteem /e/OS ingezet.
Lees verder

Schuberg  Philis breidt uit naar Rotterdam
IT-dienstverlener Schuberg Philis slaat een nieuwe weg in qua vestigingsbeleid. Het opent kantoren in Rotterdam en later in Den Bosch en over de landsgrenzen.
Lees verder

Nieuw Nederlands AI VC-fonds start met 50 miljoen
Herman Kienhuis en Maurice Beckand Verwee beginnen onder de naam Curiosity VC een nieuw investeringsfonds. Met vijftig miljoen richten ze zich op seedinvesteringen in noord-Europese AI-bedrijven.
Lees verder

WeTransfer bepaalt koers aandelen voor beursgang
WeTransfer wil op 28 januari naar de Beurs in Amsterdam tegen een koers van tussen de 17,50 en €20,50 per aandeel. Dat brengt de waardering tussen de 629 en 716 miljoen euro.
Lees verder

1Password haalt 620 miljoen dollar op
Wachtwoordmanager 1Password heeft 620 miljoen dollar opgehaald tijdens een investeringsronde. Met dat geld wil het bedrijf het aantal werknemers verdubbelen.
Lees verder

Sterke prestaties voor Deliveroo in vierde kwartaal
Deliveroo sluit naar eigen zeggen een sterk vierde kwartaal af. In het Verenigd Koninkrijk, de thuismarkt, zag de maaltijdbezorgdienst zijn bruto transactiewaarde (GTV) met 36 procent stijgen in vergelijking met 2020.
Lees verder

ACM: reisbranche moet prijzen inclusief bijkomende kosten vermelden
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet dat reisaanbieders nog te vaak onduidelijke prijzen hanteren. Reisbedrijven die een accommodatie of een reis aanbieden, moeten bij het aanbod alle bijkomende kosten vermelden die zij in rekening brengen.
Lees verder

Hack Crypto.com ernstiger dan gedacht
Wisselkantoor Crypto.com onhult donderdag het bedrijf meer dan 30 miljoen dollar aan Bitcoin en Ethereum heeft verloren na een hack die plaatsvond op 17 januari. Aanvankelijk communiceerde Crypto.com daar amper over.
Lees verder

Abonneegroei Netflix valt tegen
Netflix sloot 2021 af met een iets lager dan verwachte abonneewinst in het vierde kwartaal en ook de vooruitzichten vallen tegen.
Lees verder