donderdag 13 januari 2022

Duitsland dreigt met verbod Telegram Messenger

EMERCE
Duitsland dreigt met verbod Telegram Messenger
Duitsland overweegt de sluiting van Telegram Messenger als het van oorsprong Russische platform de Duitse wet blijft schenden. De minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser wil dat Telegram harder optreedt tegen extreemrechtse groepen.
Lees verder

Handel in NFT's naar 25 miljard dollar
De verkoop van NFT's, oftewel cryptoplaatjes die als een uniek eigendomscertificaat worden verhandeld, heeft vorig jaar 25 miljard dollar opgebracht, zo blijkt uit gegevens van DappRadar. Wel lijkt de groei te vertragen.
Lees verder

YoungOnes en ABN AMRO introduceren betaling binnen één minuut voor freelancers
Online freelanceplatform YoungOnes maakt samen met ABN directe betalingen beschikbaar voor al hun platformgebruikers. Freelancers ontvangen, na goedkeuring van de gewerkte uren door de opdrachtgever, binnen één minuut de betaling op hun rekening.
Lees verder

Nieuwste smartphone boeit steeds minder
Nederlanders blijken steeds minder interesse te hebben in de nieuwste smartphones. Releases van de nieuwste iPhone en Samsung modellen krijgen online minder aandacht dan voorheen. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl.
Lees verder

ANP verliest rechtszaak auteursrechtinbreuk
Persbureau ANP heeft aan het kortste eind gekozen in een zaak tegen een internetgebruiker die een uitsnede van een foto op zijn of haar website had gezet. Opmerkelijk, want de meeste zaken worden door het persbureau gewonnen.
Lees verder

Dag en Nacht Media breidt met 'de volksjury' uit naar België
Dag en Nacht Media, naar eigen zeggen het grootste podcastnetwerk van Nederland, breidt uit naar België. De eerste Belgische podcast die deel uit gaat maken van het netwerk is hitpodcast 'de volksjury'.
Lees verder

Eerste kwartaalbericht OVHcloud sinds beursnotering
Het Europese cloudbedrijf OVHcloud presenteert zijn eerste financiële rapport sinds het verkrijgen van een beursnotering. De Fransen zagen de omzet met 14 procent stijgen tot 187 miljoen euro.
Lees verder

Bitcoinbedrijf Stekking verder als Satsback
Het Nederlandse bitcoinbedrijf Stekking heeft een nieuwe naam geadopteerd: Satsback. Satsbacks zijn beloningen voor gebruikers die via een bepaalde webwinkel aankopen doen.
Lees verder

Tesco: consument door corona fundamenteel veranderd
Corona heeft het winkelgedrag van de Engelse consument voor altijd veranderd. De online omzet daalde afgelopen kwartaal wel wat, maar steeg met 56% ten opzichte van 2019.
Lees verder