Doorgaan naar hoofdcontent

2021: het verzet tegen hyperscaledatacenters

EMERCE
2021: het verzet tegen hyperscaledatacenters
Werkgelegenheid, gratis warmte voor woningen en belastingen. De Gemeente Zeewolde wil Meta/Facebook graag hebben. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde deze maand in met de plannen van Meta/Facebook en het college van burgemeester en wethouders om het grootste datacenter van Europa te laten landen in de Flevopolder.
Lees verder

Bijna 6 miljoen PostNL track & trace codes gecheckt in week voor kerst
Via de track & trace applicatie op de website of via de PostNL-app zijn van 18 tot en met 24 december 5.992.074 pakketten gevolgd. De dag waarop de meeste pakketten werden gevolgd was dinsdag 21 december: ruim 1,7 miljoen barcodes werden gecheckt.
Lees verder

Online omzet in november ruim 5 procent hoger
De online omzet was in november 5,2 procent hoger dan in november 2020. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 8,6 procent meer omgezet. De online omzet van multi-channelers groeide met 1,1 procent.
Lees verder

2021: Flitsbezorgers leggen de lat voor iedereen hoger
Dit jaar hebben de flitsbezorgers hun intenties duidelijk op de kaart gezet. Supermarktketens en maaltijdbezorgers kunnen ze niet negeren, want de klant is nóg meer en sneller gaan verwachten.
Lees verder

Beursvloer CES raakt nog verder leeg: BMW, Mercedes, IBM en Panasonic haken af
BMW, Mercedes, IBM en Panasonic zijn de volgende grote exposanten die CES 2022 overslaan. Een aanzienlijke klap voor de organisatie. Panasonic zou normaal gesproken een flink deel van de beursvloer in het Las Vegas Convention Center hebben gevuld.
Lees verder

Amazon daalt in wereldwijde ranglijsten voor app-installaties
Amazon daalt in de wereldwijde ranglijsten voor app-installaties De techgigant staat wereldwijd op de vierde plaats, volgens nieuwe gegevens van Apptopia. Amazon stond vorig jaar nog bovenaan.
Lees verder

2021: de grootste tech IPO's
2021 werd niet het jaar van de grote beursintroducties. De malaise trof vooral Nederland. Na Coolblue stopte ook Mirage Retail Group zijn geplande beursgang in Amsterdam voorlopig in de ijskast.
Lees verder

Jaarwisseling zorgt voor record datadrukte op het mobiele netwerk
Nieuwjaarsnacht heeft traditiegetrouw voor de nodige drukte gezorgd op het netwerk van Nederland. In vergelijking met vorig jaar nam het mobiele dataverkeer met ruim één derde toe. Het thuisvieren zorgde er ook voor dat er weer meer gebeld werd tijdens de jaarwisseling. Net als de voorgaande jaren zijn er minder sms-berichten verstuurd.
Lees verder

Alexandra van Huffelen staatssecretaris Digitalisering
Beoogd staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering in het nieuwe kabinet van Rutte is Alexandra van Huffelen (53). Zij heeft zich de afgelopen twee jaar als staatssecretaris van Financiën ingespannen voor een goede compensatie en een zorgvuldige behandeling van de slachtoffers van de toeslagenaffaire.
Lees verder