Doorgaan naar hoofdcontent

WOZ-waarde in 2022 overal op basis van woonoppervlakte

WOZ-waarde in 2022 overal op basis van woonoppervlakte
De WOZ-waarde van vijf miljoen huizen wordt vanaf 1 januari in zo'n 250 gemeenten anders berekend. In de overige gemeenten wordt de nieuwe methode al gebruikt en bleven de gevolgen beperkt. 'Het is belangrijk dat inwoners de WOZ-waarde kunnen controleren', zegt hoofd Inspectie Ivo Lechner van de...
Lees verder

Grote zorgen over hoge uitgaven regeerakkoord: 'Geen anker voor de toekomst'
Het kabinet-Rutte IV geeft in het nieuwe coalitieakkoord te veel geld uit en neemt te weinig maatregelen om de staatsschuld in bedwang te houden. Dat stelt hoogleraar Bestuur en Economie publieke sector Raymond Gradus van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij maakte een financiële analyse van het...
Lees verder

Opnieuw aangepast eindexamen voor leerlingen
Voor het derde jaar op rij wordt het eindexamen vanwege de coronacrisis aangepast. Dat maakt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zojuist bekend. Eindexamenkandidaten krijgen een extra herkansing en de kans om hun examens te spreiden over twee tijdvakken zodat ze meer...
Lees verder

'Afschaffing Jubelton zal weinig doen aan hoge huizenprijzen'
De jubelton wordt afgeschaft, staat in het nieuwe coalitieakkoord dat woensdag is gepresenteerd. Het is straks niet meer mogelijk om als ouder 100.000 euro belastingvrij aan je woningzoekende kind te schenken. Oscar Noorlag van Van Bruggen Adviesgroep, denkt echter niet dat de afschaffing van de...
Lees verder

Grootste stijging IPO-markt sinds 2007
Wereldwijd groeide de IPO-markt dit jaar met 64 procent. En dat is een record. Nu maakt de markt zich op voor een nóg beter 2022. En dat allemaal in coronatijd. 'Het afgelopen kwartaal was het beste kwartaal sinds 2007', zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer in gesprek met BNR.
Lees verder

Meerderheid Tweede Kamer is voor verbod op ongerichte gokreclames
De Tweede Kamer wil een einde maken aan de invloed van ongerichte reclames voor risicovolle kansspelen. Een motie met die strekking is aangenomen door een meerderheid in de Tweede Kamer.
Lees verder

Vier nieuwe ministers in kabinet-Rutte IV
Het kabinet-Rutte IV telt straks twintig ministers en negen staatssecretarissen. Er komen geen nieuwe ministeries en er komt ook geen coronaminister, maar er komen wel nieuwe ministerposten bij, onder meer voor armoedebeleid en eentje voor stikstof en natuur.
Lees verder

OMT adviseert extra maatregelen, zaterdag spoedoverleg kabinet
Een deel van het kabinet komt zaterdag samen voor een online spoedoverleg over het nieuwe OMT-advies over de omikronvariant van het coronavirus. Het OMT zegt dat extra maatregelen nodig zijn, omdat nog te weinig mensen een boosterprik hebben gehad. Welke maatregelen dat zijn, is nog onduidelijk.
Lees verder

'Een minister of staatssecretaris voor Europa is overbodig'
Europe, we're back, twitterde D66's buitenlandman Sjoerd Sjoerdsma met een foto van een Europese pagina uit het regeerakkoord. Maar een minister of staatssecretaris van Europese Zaken staat daar niet bij. Is ook niet nodig, stelt oud-buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke.
Lees verder

Vermoedelijk zaterdag nog persconferentie over nieuwe maatregelen
Vermoedelijk zal er zaterdag nog een persconferentie zijn waarop het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen tegen het coronavirus bekend maakt. Die kans is 'zeer aanwezig', aldus een ingewijde. Het OMT heeft een harde lockdown geadviseerd.
Lees verder

Liveblog | Persconferentie Rutte, De Jonge en Van Dissel over maatregelen
Volg hieronder live de persconferentie van demissionair premier Rutte, demissionair minister De Jonge en RIVM-baas Van Dissel, met duiding voor- en achteraf. Lees in het onderstaande liveblog alles over de nieuwe maatregelen.
Lees verder

Dit zijn alle nieuwe coronamaatregelen op een rij
Vanaf zondag 19 december 05.00 uur tot en met in elk geval tot 14 januari 2022 gelden er nieuwe coronamaatregelen. Dat hebben demissionair premier Rutte, demissionair minister De Jonge en RIVM-baas Van Dissel zojuist bekend gemaakt in een extra persconferentie.
Lees verder