Doorgaan naar hoofdcontent

'Schaf btw op OV af'

'Schaf btw op OV af'
Het nieuwe kabinet moet reizen met het openbaar vervoer vrijstellen van btw. Die oproep doet scheidend voorzitter Pedro Peters van branchevereniging OV-NL op BNR.
Lees verder

Groot tekort aan zorgcapaciteit
'Noch de overheid, noch de zorgverzekeraars, noch de artsenorganisaties durven te erkennen dat er algehele schaarste is aan zorgcapaciteit voor alle patiënten met bijbehorende consequenties', stelt hoogleraar Armand Girbes van de IC-afdeling van het VU Medisch Centrum. 'Een bekende ondernemer zei...
Lees verder

Gommers: Minder omikron-patiënten in ziekenhuis dan verwacht
Er worden veel minder mensen met omikron in het ziekenhuis verwacht dan eerder gedacht. IC-arts Diederik Gommers zegt in de nieuwe aflevering van de BNR-podcast Vraag het Gommers dat er nieuwe modellen zijn gepresenteerd tijdens de vergadering van het Outbreak Management Team (OMT). Die nieuwe...
Lees verder

Waarom mensen overstappen van zorgverzekeraar uitstellen
De laatste dagen van het jaar betekenen ook traditioneel de laatste dagen om over te stappen van zorgverzekering. Voor ongeveer 6 tot 7 procent van de mensen wordt er ook echt gebruikgemaakt van deze mogelijkheid, becijferde zorg-informatiecentrum Vektis.
Lees verder

Mediatycoon Jimmy Lai opnieuw voor rechter: 'Levenslange straf dreigt'
De Hong Kongse mediatycoon en democratisch activist Jimmy Lai heeft zich dinsdag wederom voor de rechter moeten vertonen, omdat hij de nieuwe veiligheidswet in de stad zou hebben overtreden.
Lees verder

Eén jaar brexit: Geen opstoppingen, wel minder handel
Geen opstoppingen aan de grens, maar wel minder handel met de rest van de wereld voor de Britten. Dat is de balans na bijna 1 vol jaar Brexit, meldt het FD. Gevreeds werd voor lange rijen aan de grensposten, maar dat viel, achteraf gezien, enorm mee.
Lees verder

'Kabinet overwoog stilleggen bedrijven om Urgenda-vonnis'
Het demissionaire kabinet heeft afgelopen zomer overwogen om CO2-uitstotende bedrijven in Nederland tijdelijk, gedeeltelijk of zelfs volledig te sluiten. Dit zou op vrijwillige basis hebben moeten gebeuren. Daarmee zou de Staat op korte termijn volledig aan het Urgenda-vonnis voldoen.
Lees verder

Waar blijft de witte rook bij atoomakkoord tussen VS en Iran?
Ondanks maanden onderhandelen hebben Iran en Amerika nog altijd geen concrete stappen gezet om het nucleaire akkoord van 2015 nieuw leven in te blazen. Na een korte kerst-pauze zitten de landen sinds deze week opnieuw aan de onderhandelingstafel in Wenen.
Lees verder

'Tanken in noorden van het land goedkoopst'
Automobilisten kunnen het goedkoopst tanken in het noorden van het land. Dat meldt Multitankcard, aanbieder van mobiliteitspassen op basis van onderzoek onder zo'n 4000 tankstations. Tanken is het duurst in de provincies Utrecht en Limburg, bij Schiphol en op de Waddeneilanden.
Lees verder

Staatsschuld: tekort van 7 miljard
De overheidsschuld is eindelijk gedaald en er is minder uitgegeven aan de steunmaatregelen in het derde kwartaal van 2021. In het derde kwartaal daalt de schuld met vijf miljard euro, ondanks een tekort van zo'n zeven miljard euro. Ook het tekort slinkt. Dat komt door extra belastinginkomsten en...
Lees verder

RIVM: Coronacijfers dalen, maar omikron dominant
Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland blijft voorlopig nog dalen. Maar de afname gaat steeds minder snel. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen daalt trager dan in de weken hiervoor. Wel verwacht het RIVM dat de cijfers weer zullen stijgen door de dominantie van de...
Lees verder

'Grote zorgen om de positie van laagopgeleide jongeren'
De kans dat jongeren een baan krijgen is nu groter dan voor de coronacrisis, blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek en het Verweij-Jonker instituut. Hoogopgeleide jongeren hebben daarentegen nog altijd het voordeel ten opzichte van laagopgeleide leeftijdsgenoten.
Lees verder