donderdag 16 december 2021

"RVO is voor mij een partner die veel meer heeft gegeven dan alleen financiering"

"RVO is voor mij een partner die veel meer heeft gegeven dan alleen financiering"

Cerescon ontwikkelde de eerste selectieve oogstrobot voor witte asperges ter wereld: de Sparter. € 800 miljoen aspergeomzet dreigt bij handmatige oogst te verdwijnen uit Europa door stijgende loonkosten en dalende beschikbaarheid van arbeid. Ook gaan 30% van de asperges bij handoogsten verloren door ondergrondse schade. Uniek aan Sparter is dat het ondergronds de asperges kan opsporen en beoordelen. Dit levert minder kosten en meer aspergeoogst op met een betere kwaliteit.

Lees verder

"Zonder doel of verhaal brengt een geweldig idee geen grote veranderingen in de wereld"

Smartphones die steeds zwaardere batterijen nodig hebben, de oprukkende elektrische voertuigensector. LeydenJar Technologies zag hierin een kans en besloot zich te storten op de batterijenindustrie. Op dit moment worden vooral lithium- en lithium-ionbatterijen gebruikt. De negatieve pool van een accu (anode) is in deze lithiumbatterijen gemaakt van grafiet. LeydenJar ontwikkelde anodefolie gemaakt van 100% silicium.

Lees verder

"Laat je zien! Ons land zit bomvol slimme ondernemers met prachtige innovaties!"

Ferraat(VI) staat al tientallen jaren bekend als de krachtigste oxidant van de wereld voor behandeling van (industrieel) afvalwater. Ferr-Tech is wereldleider voor Ferraat(VI)-toepassingen voor revolutionaire, milieuvriendelijke afvalwaterbehandeling. Als Drentse start-up ontwikkelde het bedrijf als eerste ter wereld met succes een uniek proces om Ferraat(VI) in een stabiele en houdbare vorm te produceren voor industrieel gebruik. Iets wat hiervoor niet mogelijk was.

Lees verder

Handelsmissie e-health Saoedi-Arabië en Qatar

Bent u actief in de Life Sciences & Health (LSH)-sector en heeft u interesse in de digitale gezondheidszorg van Qatar en Saoedi-Arabië? Kom dan mee met onze fysieke handelsmissie van 12 tot en met 17 maart 2022.

De gezondheidszorg in de Golfstaten kent grote uitdagingen, een groeiend aantal overdraagbare ziekten, hogere levensverwachting en stijgende kosten. De Golfstaten kijken naar digital health om deze uitdagingen op te lossen. Hiermee willen zij de efficiëntie van de zorg verhogen en de hoge uitgaven op de lange termijn verminderen.

Lees verder

"Samenwerkingen binnen de mode zijn ontzettend waardevol"

StyleSnipe is een internetmarktplaats waar je rechtstreeks van onafhankelijke ontwerpers en merken mode koopt. Het doel van StyleSnipe: unieke mode aanbieden, duurzamere 'slow fashion' de nieuwe norm maken en kleine merken bekendmaken bij een breder publiek.

Met behulp van onder andere het Enterprise Europe Network (EEN) werkt StyleSnipe samen met al meer dan 50 onafhankelijke designers en de aanvragen blijven nog steeds binnenkomen.

Lees verder