woensdag 22 december 2021

Ruim € 13 miljoen voor innovaties hernieuwbare elektriciteit

Ruim € 13 miljoen voor innovaties hernieuwbare elektriciteit

Grootschalige inzet van hernieuwbare elektriciteit (elektriciteit uit duurzame energie) is belangrijk om de CO2-uitstoot te verminderen.

Lees verder

"Enterprise Europe Network heeft zich in de zaak vastgebeten"

De accordeonmuziek van Accordéon Mélancolique werd zonder kennisgeving of toestemming gebruikt in een voorstelling van een Frans dansgezelschap. Hierdoor liepen de muzikanten Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer veel inkomsten mis. Dankzij hulp van het Enterprise Europe Network (EEN) hebben ze nu 12 jaar later een compensatiebedrag ontvangen.

Lees verder

Ervaart u handelsbelemmeringen? Meld ze ook bij de Europese Commissie

Heeft u bij het zakendoen met een land te maken met handelsbelemmeringen? En geven die problemen bij uw export? Meld het aan de Europese Commissie.

Lees verder

Ruim 8.500 aanvragen op eerste dag TVL Q4 2021

De eerste dag van de openstelling TVL Q4 2021 leverde ruim 8.500 aanvragen op. Ter vergelijking, voor TVL Q3 2021 kwamen er op de eerste dag 3.258 aanvragen binnen.

Lees verder

"Dankzij Seed Capital kunnen we meer én eerder investeren"

De meeste innovatieve start-ups komen vanwege het hoge investeringsrisico moeilijk aan durfkapitaal en zijn daardoor vaak geen lang leven beschoren. De Seed Capital regeling van de overheid verkleint dit risico, waardoor investeren in veelbelovende vroege-fase start-ups aantrekkelijker wordt. Fondsmanager Sven Bakkes van LUMO Labs beaamt dit: "We moeten nú investeren in de start-ups die potentie hebben om over 10 jaar de nieuwe Philips of ASML te zijn."

Lees verder