dinsdag 7 december 2021

Onderwijsraad: Privé-onderwijs vergroot ongelijkheid tussen leerlingen

Onderwijsraad: Privé-onderwijs vergroot ongelijkheid tussen leerlingen
De opmars van betaalde bijlessen en huiswerkbegeleiding vergroot de ongelijkheid tussen leerlingen. Daarvoor waarschuwt de Onderwijsraad dinsdagochtend in een advies aan het demissionaire kabinet. De Onderwijsraad is de verstrengeling van privaat- met publieksonderwijs zat en komt met een eigen...
Lees verder

Hoogste inflatie in bijna veertig jaar
Producten waren in november 5,2 procent duurder dan dezelfde maand een jaar geleden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie komt daarmee op zijn hoogste punt sinds september 1982. 'Dit is echt wel een tegenvaller', zegt BNR-econoom Han de Jong.
Lees verder

Zorgen om faillissement Chinese vastgoedreus
Peking stuurt hard aan op het in leven houden van vastgoedgigant Evergrande, maar of het genoeg zal zijn om een catastrofale crisis af te wenden, wordt door analisten betwijfeld.
Lees verder

'We kunnen niet overal bouwen alsof het de Hoge Veluwe is'
Van de 1 miljoen woningen die tot 2030 gebouwd moeten worden, komt ruim tachtig procent in gebieden die daar misschien niet geschikt voor zijn. Dat blijkt uit een advies van Deltacommissaris Peter Glas aan de ministeries van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat, dat in handen is van...
Lees verder

Biden en Poetin komen samen tijdens topoverleg over gespannen grenssituatie Oekraïne
President Vladimir Poetin en Joe Biden spreken elkaar vandaag tijdens een topoverleg over de gespannen situatie in Oekraïne. Via een videoverbinding zullen zij onder meer de troepenopbouw aan de grens met Rusland bespreken. 'Maar ik heb grote twijfels over of de ontmoeting iets gaat opleveren',...
Lees verder

Aantal vacatures stabiliseert, maar is nog steeds hoog
Het aantal vacatures is voor het eerst in maanden niet gestegen. Dat meldt vacaturesite Indeed. Het totale aantal vacatures is nog steeds wel erg hoog, ruim een derde boven het niveau van februari vorig jaar, voor de coronacrisis.
Lees verder

Hoge CO2-prijzen maken verminderen uitstoot makkelijker
Het CO2-project Porthos, een initiatief van onder meer Shell en Exxon, kan in de nabije toekomst ook zonder overheidssubsidie opereren. De prijs van uitstootrechten (ETS) is het afgelopen jaar dusdanig gestegen, dat de subsidie niet meer nodig is.
Lees verder

Planbare zorg ligt grotendeels stil door corona
Maar liefst 6 op de 10 Nederlandse ziekenhuizen stoppen met het uitvoeren van niet-kritieke behandelingen, zo meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat betekent dat onder meer knie-, heup- en staaroperaties geen doorgang meer vinden.
Lees verder

RIVM meldt 36 omikrongevallen: variant wordt mogelijk dominant
De omikronvariant van het coronavirus is inmiddels bij 36 mensen in Nederland vastgesteld. Afgelopen zaterdag stond de teller nog op 20 bevestigde gevallen.
Lees verder

Kroonprinses Amalia is 18 jaar en mag de troon overnemen
Kroonprinses Amalia is vandaag achttien jaar geworden en mag, nu ze meerderjarig is, de troon opvolgen. Daarnaast mag ze zitting nemen in de Raad van State. Het is niet bekend hoe de prinses haar verjaardag gaat vieren.
Lees verder

Minder positieve coronatests, ziekenhuisopnames en doden
Van maandag op dinsdag zijn er 18.017 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen drie weken was het aantal nieuwe positieve tests vrijwel elke dag hoger dan 20.000.
Lees verder

Nog steeds geen akkoord op 'grote onderwerpen' in formatie
Op de formatietafel liggen nog steeds een aantal onderwerpen waarover de vier partijen géén akkoord hebben bereikt. Dat zeggen ingewijden tegen BNR. Toch is de verwachting nog steeds dat voor het einde van volgende week een coalitieakkoord gepresenteerd kan worden door VVD, D66, CDA en...
Lees verder