vrijdag 10 december 2021

Meerdere tv-programma’s on demand groter dan live

EMERCE
Meerdere tv-programma's on demand groter dan live
Het Netflix-gedrag 'kijken wanneer je wilt' wordt ook bij de videotheken van de Nederlandse omroepen steeds gewoner. Er zijn programma's, […]
Lees verder

EU voorstel beschermt platformwerkers
De EU presenteert vandaag een voorstel om platformwerkers beter te beschermen. Inmiddels zijn er 28 miljoen platformwerkers in heel Europa. De FNV: 'De Nederlandse regering liet het liggen. We zijn blij dat Europa wél doorpakt.'
Lees verder

'Overheid kwetsbaar door onvoldoende ondersteuning informatieveiligheidstandaarden'
Het gebruik van verplichte standaarden voor de beveiliging van overheidswebsites en overheidsmail toont in het afgelopen halfjaar een bescheiden groei van gemiddeld 2 procent. En doordat afgesproken anti-phishing standaarden nog niet zijn geadopteerd, komt valse e-mail, verstuurd uit naam van overheidsorganisaties, nog steeds bij burgers, bedrijven en ambtenaren aan. Met alle risico's op ransomware, ceo-fraude, phishing en desinformatie van dien.
Lees verder

OLIO, online gokken en verduurzaming in e-commerce – Emerce magazine #187 is uit, lees hem gratis
OLIO, winnaar van de Emerce Top 10 European Startups Award 2021, vindt de manier van consumeren opnieuw uit middels een 'community based hyperlokaal realtime herdistributienetwerk'. En ontwikkelt zich van een voedselverspillingsapp tot een sustainable local living app, stelt medeoprichter Tessa Clarke in de nieuwe editie van Emerce Magazine. Lees hem gratis hier.
Lees verder

Zzp maaltijdbezorger populairder en ouder
Nederland kent steeds meer zzp maaltijdbezorgers. Vooral in de randstad groeit de populariteit en schrijven steeds meer zzp maaltijdbezorgers zich in bij de KVK. In de afgelopen vijf jaar is de populariteit alleen maar toegenomen. Zo telde Nederland op 1 januari 2017 nog 16 zzp maaltijdbezorgers. Op 1 december 2021 zijn dat er 1997.
Lees verder

Italiaanse boete voor Amazon
Amazon heeft een fikse boete gekregen van de Italiaanse waakhond omdat het haar eigen logistieke diensten voortrekt.
Lees verder

Bol.com sluit vervoerder Budbee aan
Webwinkels die ook op bol.com verkopen, kunnen vanaf volgend jaar ook Budbee aanwijzen als vervoerder vanaf hun magazijnen.
Lees verder

'Identificatie van politieke advertenties op Facebook loopt vaak mis'
Onderzoekers van KU Leuven en New York University stellen dat Facebook wereldwijd tot 83 procent van de advertenties die politiek geaard zijn, verkeerd beoordeelt. Soms worden ze niet herkend als politieke advertenties, maar vaak krijgen ook niet-politieke advertenties onterecht wel een politiek label.
Lees verder

Half miljard voor Duitse opkoper Amazon-shops
De Duitse opkoper van Amazon-shops SellerX heeft een half miljard dollar groeigeld opgehaald bij investeerders en leners. Met dat geld wordt om te beginnen KW-Commerce gekocht, een winkel met acht miljoen klanten per jaar.
Lees verder