donderdag 9 december 2021

Formule 1 bij Viaplay: alles wat je moet weten

Formule 1 bij Viaplay: alles wat je moet weten
Na weken speculeren maakte Viaplay vandaag de plannen voor het nieuwe Formule 1-seizoen bekend. De streamingdienst, die de Nederlandse uitzendrechten heeft gekocht, maakte in een persconferentie bekend wie volgend jaar de verslaggeving van de sport gaat doen en waar de Grand Prix's te zien zullen...
Lees verder

Marjolein van Egmond: 'We voeren een strijd tegen het virus, maar het virus heeft halverwege de spelregels veranderd'
Het is precies een jaar geleden dat de eerste coronavaccinatie werd uitgedeeld in het Verenigd Koninkrijk. Pas op 6 januari volgde Nederland met de eerste prik. Ook tijdens de huidige vaccinatiecampagne voor de boosterprik bungelt Nederland weer onderaan de Europese ranglijst. Immunoloog Marjolein...
Lees verder

Het Amsterdamse afvalbedrijf AEB verkocht aan AVR
Het Amsterdamse afvalbedrijf AEB is verkocht: voor 450 miljoen euro is het in handen van het Rotterdamse afvalbedrijf AVR, dat weer in handen is van een Chinese investeringsmaatschappij. Alleen de Autoriteit Consument en Markt moet nog akkoord gaan.
Lees verder

'Nieuwe rol manager vereist andere vaardigheden'
35 procent van alle Nederlandse managers vindt dat zij een van de lastigste rollen hebben binnen hun organisatie. En de verwachting is dat ze het volgend jaar alleen nog maar moeilijker gaan krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van educatiebedrijf Lepaya.
Lees verder

'Schiphol en KLM wisten al vijftien jaar van gezondheidsrisico's voor personeel'
Luchthaven Schiphol en vliegmaatschappij KLM zijn vijftien jaar geleden al door hun eigen arbodiensten gewaarschuwd voor een 'verhoogd risico' op hartproblemen en longkanker bij hun medewerkers. Dat blijkt uit vertrouwelijke rapporten die tv-programma Zembla in handen heeft.
Lees verder

Winkelgebieden 's ochtends drukker dan voorheen
De vroege ochtend is veranderd in een gewild dagdeel om te winkelen of naar de kapper te gaan. Door de avondlockdown zijn de openingstijden op veel plekken vervroegd en het blijkt dat consumenten daar ook daadwerkelijk gebruik van maken.
Lees verder

Blok: 'Uitvoering TVL voor starters complex'
Een nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-regeling voor de 260 duizend startende ondernemers is waarschijnlijk onuitvoerbaar. Dat zegt demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken. Gisteren debatteerde de Kamer opnieuw over een coronasteunpakket in deze vierde golf, in afwachting van...
Lees verder

Mogelijk minder vluchten op Schiphol door stikstofregels
Schiphol voldoet niet aan de regels voor overlast en de uitstoot van stikstof. De luchthaven moet daarom stevige maatregelen nemen om de benodigde natuurvergunning te krijgen, zo bevestigen bronnen aan BNR na berichtgeving van de NOS. Gebeurt dat niet, dan zal het aantal vluchten fors omlaag moeten.
Lees verder

Topkantoren in Amsterdam veel goedkoper dan in grote wereldsteden
Kantoren in Amsterdam zijn erg goedkoop in vergelijking met wereldsteden zoals Londen of New York. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur JLL Nederland. 'Amsterdam heeft een sterke concurrentiepostie', zegt Rogier van der Bol van JLL.
Lees verder

AWVN luidt noodklok wegens oplopende personeelstekorten
Volgens werkgeversorganisatie AWVN ligt er een flink personeelstekort op de loer, en dus is er volgens AWVN-coördinator Anne Megens een nationaal actieplan nodig. Daarbij hoopt ze niet alleen op bijdrages van de werkgevers zelf, maar ook op bijdrages van de overheid en vakbonden.
Lees verder

Pieter Lakeman start groepsclaim tegen Shell
Directeur Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie organiseert een groepsclaim tegen Shell, zo schrijft het FD. Het energieconcern is volgens Lakeman schadeplichtig doordat de gaswinning aardbevingen veroorzaakt. De claim zal naar verwachting in de honderden miljoenen euro's...
Lees verder

Grootste in Alaska gevonden goudklomp levert tonnen op
De grootste goudklomp ooit gevonden in Alaska is woensdag geveild voor 750.000 dollar. De 'Alaska Centennial Nugget' weegt ruim negen kilo en is zo groot als een babyhoofdje.
Lees verder